Китайська торгівельна асоціація в Україні

08 вересня 2015, 10:30
Власник сторінки
Громадський діяч, підприємець, еколог.
0
33

Підписання Меморандуму про стратегічне співробітництво між Українською та Китайською торгівельними асоціаціями.

Підписання Меморандуму про стратегічне співробітництво між Українською та Китайською торгівельними асоціаціями.

За допомогою продуктів із Китаю, постачальники намагаються покращити життя українського народ, особливо останніми роками, коли українська економіка знаходиться на межі кризи. Саме тому, 7 вересня 2015 року відбувся форум по створенню Китайської торгівельної асоціації в Україні(КТА). Місією КТА є розвиток економічного та торгівельного розвитку між Китаєм та Україною.  Торгівельно-промисловий комплекс України є одним із стратегічних партнерів Китаю і протягом 5 років країни мають намір зав'язати тісні стосунки на ринку. За останні 15 років Китай досягнув великих успіхів у економіці, тільки за 2014 рік заробив 17.6 трильйонів  доларів.  А у зв'язку з тим, що Україна намагається зробити все можливе, щоб знайти нові ринки для українського бізнесу і вийти на новий експортний потенціал, Китай у змозі нам допомогти.

Якщо ми хочемо проаналізувати найбільш цікавий економічний виклик, який може бути у Європі, ми повинні говорити про Україну і її потенціал. Якщо ми хочемо говорити про те, як забезпечити реалізацію цього потенціалу, перш за все фінансово та інвестиційно, треба згадувати Китай. Жодна країна у Європі не має скільки можливостей, скільки може дарувати Україна. Звісно ці можливості не до кінця розроблені, потребують окремої механіки, техніки, але схожого потенціалу немає ніяка інша держава. Говорячи про українсько-китайські економічні відносини, ми маємо акцентувати увагу на 3 важливих питаннях: комунікація - слабкі нерегулярні, непослідовні знання один про одного; формат спільноти - все що сприяє діалогу між державами; міжурядова українсько-китайська комісія - кращий акцент плану взаємин співпраці між 2-ма сторонами.

Китай знає про високі технології в Україні, в китайському небі літають українські літаки, китайські шахти працюють з нашим обладнанням. В той же час український ринок добре знайомий з китайською продукцією, їх сучасною технікою та технологіями. Це говорить про те, що ми є дуже важливими один для одного партнерами. 8 % українського експорту приходиться на Китай. 10 % українського імпорту це Китай. Відкриття асоціації є однією із можливостей інвестицій не тільки в Україну, а й можливості експорту української високотехнологічної продукції в КНР. Створення КТА в Україні є серйозним і потрібним кроком для розвитку нашої держави і технологічного процесу. Китайська сторона розглядає нас, як важливого економічного і стратегічного партнера і ми маємо велику надію взяти безпосередню участь у "шовковому шляху".

З розвитком економіки зменшуються військові агресії, а зараз це нам конче потрібно. Для подолання розділення як внутрішнього ворога та перемоги над зовнішнім агресором головним також є мобілізація духу української нації як патріотичного стрижня суспільної єдності України та національної ідентичності українців, яку піде підтримувати стійка економічна платформа. Враховуючи надзвичайну важливість для сьогодення та майбутнього України досвіду Китаю з історичної трансформації свідомості нації від стану жертви зовнішньої агресії до країни-переможця і держави-світового гравця, унікальності китайського досвіду індустріалізації економіки та формування національної та цивілізаційно-культурної самодостатності КНР на шляху "реформ і відкритості" тісна співпраця та порозуміння є впевненим кроком до вивільнення від тиску агресора та вихід на новий економічний(світовий) ринок. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.