Подвійні стандарти Заходу і США

28 січня 2014, 09:22
Власник сторінки
0
177
Подвійні стандарти Заходу і США

Вся західна спільнота пильно стежить за розвитком подій в Україні. Дипломати один поперед одного роблять офіційні заяви, засуджуючи ескалацію конфлікту навколо Євромайдану.

Європейський союз закликає українську опозицію відмежуватися від всіх тих, хто використовує насильство в досягненні своїх цілей. Про це мовиться в заяві ЄС про останні події в Україні, розміщеному на Facebook представництва ЄС в Україні.
Раніше США засудили насильство з боку групи осіб, відомої як “titushki”, а також виразили крайню стурбованість у зв’язку із зростанням насильства на вулицях Києва, яке привело до людських жертв, зокрема смерті двох демонстрантів.
Нагадаємо, з 19 січня на вулиці Грушевського в Києві напроти стадіону “Динамо” відбуваються сутички радикально настроєних учасників Євромайдану і міліції. З 23 січня учасники Євромайдану почали захоплювати облдержадміністрації в регіонах.
Така оцінка подій є яскравим прикладом застосування подвійних стандартів політики США та ЄС, адже чи не Захід підбурював українців до революційного сценарію, чи не американські і європейські політики своїм втручанням у внутрішні справи України сприяли загостренню політичної кризи? Чи не «світила демократії» зі США та ЄС своїми безкінечними приїздами в Україну та численними прогулянками Майданом демонструють порушення суверенітету країни, відкрито заохочуючи натовп до революції проти демократично обраного уряду.
Врешті-решт, про яку демократію може бути мова, адже фінансування радикалів, які першими спровокували штурм міліцейських блок-постів, здійснюється безпосередньо через дипломатичні каси зазначених «доброзичливців».
Втручання цих зарубіжних сил, заяви їхніх представників, за якими ховаються геополітичні інтереси, демонструють не що інше як цинічне лицемірство і подвійні стандарти уявних цінностей західних країн. Вони не бажають миритися з незалежністю України, тому і намагаються отримати її територію навіть ціною людських жертв.
Чому Європа байдуже спостерігала за подіями в Туреччині, взагалі ніяким чином не реагуючи на недемократичні дії турецької влади? Адже протести в Туреччині, які влада жорстоко придушувала за допомогою поліції закінчилися загибеллю людей і десятками поранених. І це при тому, що Туреччина є членом НАТО і офіційним кандидатом №1 на вступ до Євросоюзу. Захід мовчить, коли йому вигідно.
Що це як не політика подвійних стандартів? Українцями в пору добре подумати та нарешті схаменутися, адже їх забаганки не варті наших життів.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.