Як виглядає Чернігів з точки зору рекламістів, споживачів і туристів?

30 травня 2013, 13:53
Власник сторінки
0
223

Чому в назвах установ і закладів, вивісках на вулицях Чернігова і навіть дороговказах з’являються помилки? Хто відповідає за естетичний вигляд фасадів?

Відповіді на питання шукали за круглим столом журналісти, представники громадськості міста, місцевого самоврядування і рекламних компаній.

Організований медіа-центром «Моє місто» захід відбувся 22 травня у конференц-залі готелю «Україна».

Присутні на круглому столі за допомогою слайд-шоу здійснили фотопрогулянку містом і після вивчення численних ляпів на фасадах будинків, магазинів і установ надали слово для коментарів Олександру Борису, засновнику компанії Bitline:

– В законі про рекламу сказано, що таблички і вивіски не є рекламою. Порядка затвердження вивісок насправді немає. Ми можемо бачити низьку компетентність тих, хто замовляє і виготовляє вивіски. Директор підприємства, як правило, найбільш зацікавлений, аби його реклама працювала. Якщо ми хочемо залучати англомовну публіку, варто хоча б не забороняти англомовні вивіски. Важлива і єдність стилю. Наприклад, у Львові є свій стиль і його підтримують усі. Наші спеціалісти в області маркетингу поки що слабуваті, тому часто замовляють те, що магазину не потрібно, - зазначив він.

Представник рекламної компанії навів приклади вивісок, які є незрозумілими для людей. Наприклад, абсолютно неможливо зрозуміти одразу, чим саме торгує чернігівський магазин «Ромашка». Олександр Борис розповів про спецпроектпроект в Інтернеті, де будуть викладатися неякісні фасади. Він додав, що вивіска має враховувати специфіку компанії і колорит місцевості. А відповідальність самого власника є дуже важливою.

Матеріал взятий з http://svoboda.fm/politics/chernigov/223950.html


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.