Відкритий лист Олександрові Чаленку, великому майстрові "диванної" журналістики

03 квітня 2013, 17:54
Власник сторінки
0
240

Моєму новому «другові» Олександрові Чаленку присвячується…

Пане Олександре!

За правилами соціальних мереж ми з вами могли б зафрендитися, так як маємо 2 спільних знайомих  - героїв вашого нещодавнього «викриття» - Ігоря Мірошниченка та громадянина Г. (http://blogs.pravda.com.ua/authors/chalenko/5159b09b5da31/). Власне, моє особисте знайомство з обома фігурантами опусу та ваша абсолютно непрофесійна та дешева писанина  змусили звернутися до вас. На доказ того, що дійсно особисто знаю пана Г. можу сказати, що він народився і більшу частину свого життя прожив у Львові, а  потім впродовж 10 років пропрацював на одному з найвідоміших телеканалів України. Сподіваюсь, цього досить. Коли читаєш неперевірену брехню, яку автор намагається нав'язати людям, при цьому називаючи себе не просто блогером чи писакою, у якого з'явилось бажання повправлятися словом в Інтернеті, а журналістом, хочеться запитати, чому він так ненавидить цю професію, чому так опускає її? Зараз ми маємо журналістику чаленків,  коли можна писати з м'якого дивану всяку нісенітницю з претензією на «смаженину».

Так от, вельмишановний, з відкриттям Америки ви трохи запізнилися. Описаний вами громадянин О.Г. з даною «сенсацією» носився ще з осені, якраз в розпал скандалу з Мілою Куніс. Тоді на Мірошниченка оскалились, задавалося б, усі, кому не лінь, а громадянин Г. скористався ситуацією і ув'язав у антисемітський скандал дружину Мірошниченка, маючи на меті свої особисті міркування. Розмістити нісенітницю громадянина О.Г. не взявся ніхто з добропорядних журналістів, хоча мало хто залишився необізнаним про «дружину антисемітку», «супербагатія» Мірошниченка, який «окупував весь ресторанно-готельний бізнес України». В своєму «викритті» ви  обачливо пишете, що інформацію отримали від знайомого громадянина Г.  Мабуть вам прикро буде дізнатись, що у розмові зі своїм знайомим журналістом Нового каналу, наприкінці минулого тижня, громадянин Г. жалівся, що був змушений прийняти драконівські умови  Чаленка і заплатити 450 доларів у вигляді авансу за серію матеріалів про свободівця і за підсумком роботи виплатити ще 10 відсотків від 82 000 доларів, які Г. вимагає від Мірошниченка.

 Тепер трохи моїх міркувань. Цікаво, для чого Мірошниченкові, донедавна не держслужбовцеві чи депутату, приховувати свій бізнес, якщо би він таким був, причому  протягом досить тривалого часу? Тим паче, що у нашій країні вплив, гроші та достатки прийнято виставляти напоказ. До речі, судячи з кількості олігархів «при посадах» та «у високих кабінетах» це аж ніяк не впливає на вибір громадян. Так от міфи, про ресторани та готелі у Вінниці, Сумах та Кіровограді та по всій західній Україні породили, такі «доброзичливці», як ви, громадянин Г. та тому подібні після виборчої гонки, коли Мірошниченко під час своїх поїздок зупинявся в тих чи інших готелях. Як автор славнозвісного «викриття» ви просто зобов'язані вказати назви, місце розташування, доказати документально, що описані вами умовні «готелі, ресторани» належать чи колись належали Мірошниченку. В іншому випадку, повинні вибачитись перед оббріханою вами людиною та усіма читачами «Української правди» та інших видань, які надрукували ваш матеріал. І не потрібно прикриватися ім'ям якихось бізнес-експертів, на які опираєтесь. Раз озвучили неперевірену інформацію – несіть за неї відповідальність!

Питання наступне. Якщо людина колись ввозила чи розмитнювала автівки, а за вашими словами, Мірошниченко веде такого роду авто бізнес, її ім'я легко можна віднайти в документах таможні. Прошу надати не голослівну тріпанину, а документальне підтвердження ведення Мірошниченком такого роду діяльності. В іншому випадку буду вважати моральним право називати вас не журналістом, а брехуном, як читач статей під вашим іменем. Адже ви, ніхто інший, несете моральну відповідальність за кожне видане вами  слово.

P.S

І наостанок ще одна порада. Перед тим як зв'язуватись з паном Г. вам потрібно було б проаналізувати постать самого вельмишановного громадянина. Якщо ви введете його прізвище у стрічки пошукової системи Google, то побачите величезну кількість згадувань  цього колоритного персонажа, нескінченний потік скандалів і судових процесів пов'язаних з ним. Інакше, як аферист, його ніхто не називає.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.