Шрі-Ланка - 100% екзотики!

10 листопада 2012, 22:03
Власник сторінки
0
1114
Шрі-Ланка - 100% екзотики!

Шукаючи альтернативу осені... Якщо Ви життєрадісна, сповнена сил та енергії людина, то цей відпочинок саме для Вас. Запрошуємо Вас у заочну подорож на острів Шрі-Ланка в Індійському океані!


Восени цього року, підбираючи для себе відпочинок за кордоном, натрапив на неймовірно низьку ціну на подорожі до Шрі-Ланки. Вирішив з Вами поділитися своїми враженнями та подати декілька порад для майбутніх туристів, які бажають відвідати цей дивоострів.  

Переліт До Шрі-Ланки нелегкий. 9 годин в повітрі, плюс  1,5 години часу пересадки. Зате, коли виходиш з аеропорту і бачиш красу природи острова, забуваєш про втому.

По прибуттю в Коломбо українці переводять стрілки своїх годинників на 3 год 30 хв вперед (унікальність навіть у часовому поясі, мало таких країн,де час +30 хв).

По прильоту, розібравшись з митними справами,бажано обміняти валюту, тому що курс  в готелі буде не на Вашу користь. Приблизно 1 $ = 128 рупій.

А тепер про острів. Середньорічна температура коливається в межах 5С, від +27С до +32С. Проте, відчутна вологість в повітрі, адже екваторіальний пояс. Розподілу на пори року в цій країні не існує. Розподіл відбувається за сезонами дощів (зазвичай, це серпень –вересень, травень - червень). Незважаючи на вологий екваторіальний клімат раджу взяти сонцезахисний крем, можна «згоріти».

Дякуючи постійним теплим дощам та відповідно випаровуванню, цей острів можна сміливо назвати «зеленим». Тут можна побачити безмежно велику кількість екзотичних рослин. Ну,  і, звичайно, мрія кожного – берег океану з пальмами. 

Ціни на фрукти неймовірно низькі. На місцевих ринках кокос коштує –25-40рупій, ананас – 150 рупій, банани- від 40 рупій за кг. Ціни на інші товари можна прирівняти до українських.


Місцеві жителі дуже привітні і приємні. «Усміхнені люди» - так про них говорять у всьому світі. І це дійсно так. Для людей, які бояться мовного барєру проблем не буде. Навіть, не знаючи іноземних мов, можна порозумітися. Наприклад, найбільшим здивування  для мене було,  коли місцевий співочий гурт привітав з Днем народження піснями «Ой на горі два дубки» та «Happy Birthday”.

Острів Шрі-Ланка у кожного асоціюється з чаєм (раніше – острів Цейлон). Тому, обов’язково потрібно взяти екскурсію до Канді. Ви побуваєте на чайних плантаціях та заводі по виробництву чаю, де Вас обов’язково пригостять справжнім цейлонським чаєм, терпкий приємний смак якого не порівняти з жодним чаєм,який Ви можете придбати в Україні.

Під час екскурсії до Канді також можна побувати в слоновому заповіднику,  покататися на слонові, погодувати та помити його.


У Канді знаходиться найбільший буддиський храм – Зуб Будди, до якого всі заходять босими, туристи не є виключенням.

Вважаю за потрібне повідомити Вас про те, що швидкість руху на дорогах обмежена. Максимальна швидкість руху транспорту - 60 км /год на  позаміських дорогах. Тому будьте готові до того, що екскурсії заберуть у Вас багато часу. На Шрі – Ланці лівосторонній рух транспорту і смуга для руху – одна. Ланці зазвичай купують собі індійські «Тук – туки» (на них зручно пересуватися по місцевих дорогах.)

Місцевим жителям довподоби ще один вид транспорту – електричка. На ній швидко і дешево можна дістатися в будь – який регіон острова. Вікна та двері зазвичай постійно відчинені (як нам пояснили - це спеціальна система «кондиціонування»).

Враження, які я отримав від подорожі – лише позитивні, тому й Вам раджу відвідати цей екзотичний куточок світу!


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Цейлон,Шрі-Ланка,"тук-тук","Ой на горі два дубки"
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.