Вплив української музики,театру та живопису на розвиток мистецтва в Росії

09 листопада 2012, 09:49
Власник сторінки
0
848
Вплив української музики,театру та живопису на розвиток мистецтва в Росії

"І у вогнищі культури можна згоріти". Володимир Голобородько

У стрімкому вирі подій, проблем та хаосу люди завжди тягнулися до прекрасного. Саме в ньому, змучені буденністю душі знаходять іскру тепла і надії. А тому кожна нація творить свою культуру, те , що залишається після неї на вічно...

Українська і російська культури завжди розвивалися паралельно, асимілювали та впливали одна на одну. Чомусь, прийнято вважати, що російське мистецтво відіграло чи не найважливішу роль в становленні українського культурного життя. Але слід зауважити, що це суперечливе твердження. 

 

Українська культура розвивалася в досить складних і суперечливих умовах. Території сучасної України (період 17-18 ст.) входили до складу різних держав,уряди яких проводили жорстку політику денаціоналізації й навіть всіляко сприяли знищенню української культури,віри та звичаїв. Саме період постійної боротьби українського народу за власну державність стрімко відрізняє українську культуру від російської.Постійні новаторскі знання заходу,поєднанні із власними звичаями та традиціями призведуть до виникнення самобутної й нової української культури. З появою на Україні барокко,під впливом візантійської, більш розвиненої культури, а також виникненням сприятливих для духовного розвитку умов, рівень українського мистецтва стрімко підіймається вгору, починає впливати на дещо відсталу російську культуру. На українських землях розвиваються театральне мистецтво, лірництво, живопис та архітектура. 

 

Розвиток образотворчого мистецтва в Україні веде відлік із прадавніх часів. Знахідки археологів, зокрема, періоду трипільської таскіфської культур, вирізняються майстерною технікою виконання і засвідчують високий мистецький рівень витворів предків сучасних українцівТеатральне мистецтво ж України бере початок з глибокої давнини, коли воно проявлялося в народних іграх, танцях, піснях та обрядах. Можна помітити, що українська культура не стояла на місці і попри усі негаразди продовжувала поступово розвиватися.

 

Безпосередній вплив української культури на російську відбувся завдяки тому, що через важку умови існування та нововведені реформи українські діячи мистецтва виїжджали до Росії, Петербург тоді вважався культурною столицею. Новостворені школи, академії колегіуми були насичені українськими спеціалістами, вони ділились своїми знаннями, розповсюджували їх на теренах російської території.





Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.