Право на свій голос

11 вересня 2012, 07:42
Власник сторінки
0
286

Вибори мають значуще суспільне явище, в якому переплітається вся гамма людських почуттів: надія та радість перемоги, сподівання й напруга боротьби, віра та гіркота поразки.

Вибори мають значуще суспільне явище, в якому переплітається вся гамма людських почуттів: надія та радість перемоги, сподівання й напруга боротьби, віра та гіркота поразки. А що означає вибори для молоді: можливість зробити карєру політика, потусуватися на передвиборчих акціях, чи справді обрати своє майбутнє?

Молодь є активною верствою суспільства, а молодіжні організації є одним з найбільш активних і значущих сегментів громадянського суспільства. Вплинути на виборчий процес можна тільки в один спосіб – це  безпосередня участь в голосуванні на дільниці.

Сьогодні Україна як ніколи потребує чесних, свідомих і відповідальних виборів, що планує об’єднати спільноту,  громадські і молодіжні організації,  і допомогти опозиційним політичним силам та кандидатам у проведенні відповідальної, чесної, відкритої, прозорої виборчої кампанії відповідно до норм чинного законодавства.

Дуже важливо, щоб саме молоді громадяни розпочали боротьбу за власне майбутнє, не стали пасивними,  і скористались своїм виборчим правом-голосу,  щоб вплинути на результат.

Партія Удар одна з перших підписала угоду про спільний захист волевиявлення громадян на парламентських виборах з політичними партіями «Молодь до влади» та Християнсько-демократичною партією України. Така консолідація стала необхідною  для запобігання  фальсифікацій результатів виборів.

 За статистичними даними зараз в нашій державі голосує 90% пенсіонерів, 50% людей, які працюють та лише 20% молоді.  Такий низький відсоток, може вказувати не так на пасивність, як більше недовіру молодих людей до влади.

Втручання влади у виборчий процес визнано головним чинником, який заважає тому, щоб вибори в Україні відповідали міжнародним стандартам. На думку деяких експертів,  вибори в Україні лише частково виконують головну функцію демократичного суспільства —  участь громадян у державних справах. Визначальними чинниками, що заважають цьому, є формування виконавчої влади не за результатами виборів та відсутність постійного громадського контролю за обраною владою

Саме молодь повинна стати головним спостерігачем на парламентських виборах 2012 та основним контролером діяльності депутатів, уряду і Президента. Тільки свідома людина може нести відповідальність за свій вибір. Активізуючи молодих виборців в Україні, ми зможемо побудувати справжнє майбутнє. А майбутнє розпочинається з права голосу. Як відомо погана влада обирається «хорошими» громадянами, які не голосують!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.