Літературний початок дня від Ірени Карпи

25 лютого 2012, 20:04
Власник сторінки
журналіст
0
554

Трохи позитивних емоцій за останній час. Читайте про літературну зустріч дітей з Іреною Карпою

Коли політика займає значну частину твого життя, то іноді дуже класно вирватись з неї та побувати на якомусь тихому, мирному заході.

Сьогодні, 25 лютого, коли вся країна обговорює другу річницю правління Віктора Януковича, я побувала на дитячих читаннях з письменницею Іреною Карпою. Захід відбувся в затишному та приємному місці — в книгарні "Є", що по вулиці Лисенка, 3 (станція метро "Золоті Ворота").

На захід дітей зібралося чимало. На початку їх було 12. Потім найменші, не витримавши довгого сидіння на одному місці, з батьками йшли, на їх місце приходили інші.

Ірена Карпа почала зі знайомства з дітками — запитала як їх звати та ким вони мріють стати коли виростуть. На диво серед них не виявилося жодного "президента" або "банкіра".

Одна дівчинка сказала, що мріє стати фермером. "То це буде фермер з найгарнішими очима", — відповіла їй Ірена.

Ще одна дівчинка розповіла, що мріє стати скрипалькою. Проте, як виявилося згодом, вона ще жодного разу не грала на цьому інструменті. А її мама похвалилася і сказала, що та напрочуд гарно танцює.

Двоє хлопчиків висловили своє захоплення міліціонерами, що допомагають хорошим людям, а поганих ловлять та карають (от би так було насправді!). Ірена побажала їм, якщо вони таки не відступлять від своєї мрії, стати дійсно хорошими міліціонерами.

Потім письменниця приступила до читання. Наразі це була книжка Всеволода Нестайка "Дивовижні пригоди в лісовій школі". Як виявилося, п'ять з дванадцяти дітей вже були знайомі з цим твором, але жоден не заперечував почути її ще раз, тим більше від відомої письменниці (про відомість якої вони дізналися від батьків звісно ж).

В процесі читання, не відходячи далеко від тексту, Ірена запитувала у малюків чи бережуть вони природу, чи не смітять на вулиці. Всі виявилися дуже акуратними та екологічно обізнаними. Від себе вона додала декілька порад щодо вигулу собак :)

Прочитавши три розділи книжки, Ірена запитала в слухачів які мультики вони полюбляють. Жодної радянської стрічки. Усе "Тачки", "Шрек", "Губка Боб" та інші. Не знаю добре це чи погано. ""Ну, погоди!" — це минуле століття", — каже один хлопчик.

Власне на цьому захід і закінчився, бо підходив до межі визначений час. Хоча ні, не на цьому. Ще було групове фото. На останок Ірена Карпа побажала малюкам не відмовлятися від своєї мрії та впевнено до неї іти, хто б що не казав. Ну і звичайно читати більше гарних книжок.

Задоволеними лишилися усі - діти, батьки та журналісти. Захоплююче читати Ірена Карпа вміє. Десять балів з десяти.

Аби ви пересвідчилися у цьому самі, ловіть відео: http://youtu.be/-qn5fpVdqBQ

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: діти,Ірена Карпа,книгарня "Є",літературна зустріч
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.