Сучасні підходи до психічного оздоровлення

28 червня 2011, 08:08
Власник сторінки
Сантехник и основатель гражданских объединений
0
1348

Уміння працювати з підсвідомістю розкриває великі можливості в психічному оздоровленні людини, тому що всі психологічні травми, психокомплекси зафіксовані саме в цій частині.


Ключем, який відчиняє двері у підсвідомість, є стан трансу. Під трансом розуміють змінений, але фізіологічний стан організму, при якому внутрішні образи мають більшу значущість, ніж зовнішні. Описано понад сімдесят форм трансу, зокрема це гіпнотичний стан, сон, медитація, глибока концентрація на чомусь. Кожна людина протягом доби буває в різних трансових станах.
Для оздоровлення використовують, як правило, легкі форми трансу, які називають еріксонівським гіпнозом (за американським психотерапевтом Мільтоном Еріксоном). Трансовий стан майже знімає контроль свідомості, що дозволяє проявлятися відкритому психічному матеріалу (наслідкам стресів, психологічних травм, психокомплексам) у підсвідомості.
Інтерес до робіт зі зміненим станом свідомості є іншою особливістю сучасного підходу до вивчення психіки та корекції її порушень.
Третя особливість - це дослідження взаємозв`язків психіки й тіла, пошук шляхів відновлення психосоматичної гармонії. Оздоровчий психичний ефект досягається трьома шляхами...

На картинке изображены эндокринная, нервная и лимфатическая системы организма человека. Роль этих систем не учитывается врачами общей практики, а также психологами и психотерапевтами. Это очень странно, ведь эти системы являются основным механизмом связи психики и тела, и все процессы которые принято называть "психосоматикой" становятся управляемы благодаря знанию об этих системах. Средний украинский обыватель склонен обращаться за помощью к народным целителям (бабкам) более нежели к науке. При этом обыватель не перестаёт пить порошковое пиво, есть нездоровую пищу и вести нездоровый образ жизни. Мы полагаем надежды на интернет. Сидя дома за компьютером человек находится в трансовом состоянии, что позволяет "проявлятися відкритому психічному матеріалу" :)
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: здоровье нации,валеология,Грибан
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.