Делать добро легко

14 квітня 2011, 19:20
Власник сторінки
Священик, юрист, журналист
0
501

Делать добро легко

Тетяна БІЛИК. — "Прес-центр", 3 березня 2010 року

Щонеділі, за будь-якої погоди, поблизу приміщення автовокзалу в Чигирині діє своєрідний пункт допомоги малозабезпеченим. Гарячі обіди, теплий зимовий одяг, юридичні консультації та спілкування на біблійні теми – це лише частина добрих справ, які роблять віруючі для соціально незахищених людей.

Зрозумівши, що в Чигирині є люди, які потребують допомоги, пастор церкви "Резиденція Божа" Тарас Глазунов разом із дружиною почали готувати для них їжу та в п’ятилітровому термосі виносити на територію вокзалу. З настанням холодів помітили, що чимало людей з тих, хто приходить поїсти, не мають теплих речей. По християнських церквах і просто серед небайдужих людей почали збирати для них одяг. На Різдво приготували подарунки – предмети особистої гігієни.

– Спочатку люди, які приходили їсти, брали тарілку і відходили подалі, – пригадує Тарас Володимирович. – А потім зрозуміли, що нема чого соромитись. Тим, хто приходив п’яний, ми пояснювали, що не видаємо закуски. Тепер уже приходять тверезі. При потребі відкидають сніг, після себе прибирають.

Тепер щонеділі біля автостанції збирається до десятка малозабезпечених. Одночасно з обідом їм проповідують Слово Боже, проводять юридичні консультації. Деякі підопічні зізнаються, що приходять вже не стільки поїсти, скільки поспілкуватися. А ще – по підтримку та допомогу. Тих, хто цього потребує, відправляють у центри реабілітації та соціальної адаптації. Двом людям допомогли зробити паспорти.

Сім’я пастора з двома дітьми приїхала до Чигирина торік у березні. Одразу почали організовувати церкву. І вийшло так, що на відкриття прийшло 99 відсотків циган. Дружина Тараса Володимировича за спеціальністю учитель молодших класів. А виявилось, що частина дорослого ромського населення не вміє ні писати, ні читати. Довелося відкривати при церкві сучасний лікнеп. А підтримка національних меншин стала одним із напрямків діяльності церкви.

– Добро насправді легко творити, якщо в тебе є картопля і ти живеш у кращих умовах, а хтось живе в гірших, – переконаний пастор. – А люди, які бачать, що їм допомагають, стараються самі допомагати іншим.
<a rel="nofollow" href="http://risu.org.ua">Джерело публікації: risu.org.ua</a>

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.