Державні закупівлі або "...куди ми йдемо?..."

12 жовтня 2011, 20:59
Власник сторінки
Адвокат
0
868

"...Прав не тот муж, котрый идя на мовь,говорит,что хочет быть правым, а тот,у кого слова с деяниями совпадают..."

З жовтня цього року набирав чинності Закон України від 08.07.2011 №3681-УІ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань державних закупівель».
Ряд змін внесено до Закону України від 01.06.2010 №2289-УІ «Про здійснення державних закупівель» (далі – Закон №2289).
Зокрема, з поля дії Закону №2289 виведено власні кошти підприємств. Це,на мою думку,одне з найільш прогресивних та, в той же час, суперечливих нововведень. 
Звичайно, що прийняті зміни, мають значно спростити процедуру закупівель товарів,робіт та послуг державними підприємствами, однак чи саме цю мету переслідував законодавець?Чи будуть тепер закупівлі відкритими та прозорими? Чи зменшиться кількість зловживань усіма учасниками правовідносин у сфері державних закупівель?Відповіді на поставлені питання дасть лише час та новітня судова практика. Я,в свою чергу,пропоную усім небайдужим фахівцям, у сфері державних закупівель, приєднатися до ініціативи моніторингу використання на практиці норм впроваджених законодавцем та висвітлення найбільш актуальних проблем,що виникатимуть.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: державні закупівлі
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.