Революція свідомості

14 жовтня 2011, 00:02
Власник сторінки
Проектний менеджер. Громадський діяч. Просвітник.
0
575

За лічені години до початку масових акцій.

Як справжній студент заочник пишу в ночі  реферат з Юридичної деонтології. І в контексті, можливих,  майбутніх акцій протесту, вкотре, промайнули ті ж самі думки, що усі наші проблеми через нашу низьку громадянську свідомість, і відсутність культури відповідальності.

Хто не працює той не їсть, - народна мудрість.

Ми перекладаємо відповідальність будівництва країни на когось, а потім обурюємося, що будують не те.

Час, мабуть, задуматися і почати шукати проблеми у собі. Адже будь яка влада – це віддзеркалення цінностей в суспільстві.

Не запитуй, що дала тобі держава, а запитуй що дав їй ти. Мені здається, безглуздо сотні разів заглядати в холодильник, з бажанням щось там знайти, нічого, попередньо, туди не поклавши.

Україні портібна культурна революція - революція свідомості!

Потрібно щоб ми, громадяни, усвідомили, що ніхто окрім нас самих не збудує нам такої держави, яка б нас влаштовувала. Маємо робити це самі. Щодня. Подаючи власний приклад. Своєю сумлінною працею. Свідомо голосуючи. Не даючи хабарі і не беручи їх. Вказуючи на проблеми і пропонуючи варіанти їх вирішення. Відстоюючи свої права, коли на них зазіхають.

Так ми побудуємо громадянське суспільство. Так ми побудуємо єдину солідарну політичну націю. А при такій, точно, не приживеться жодна диктатура чи трутень-чиновник.

Якщо вона не відбудеться то ми будемо приречені й надалі наступати на ті ж самі граблі.

Така моя думка. Висновки робити Вам.

P.S. В 1991 р. здобули країну - настав час здобути націю!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.