Ветерани Кримськотатарского національного руху приєднались до вшанування пам’яті

28 листопада 2011, 21:09
Власник сторінки
журналіст
0
432
Ветерани Кримськотатарского національного руху приєднались до вшанування пам’яті

Минулої суботи в Сімферополі кримчани вшанували пам’ять жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 р. р. в Україні.

До пам’ятного знаку пам’яті жертв Голодомору-геноциду (приміщення Української Православної Церкви Київського Патріархату) зібралися місцеві мешканці, представники громадських організацій, політичних партій, ветерани організації Кримськотатарского національного руху.

Спочатку наймолодший учасник заходу – хлопець Гірей – продекламував твір Є. Станкевича «Молитва за померлими з голоду». Тоді єпископ Сiмферопольський i Кримський Української Православної Церкви Київського Патріархату Климент звершив чин панахиди за померлими з Голоду-геноциду.

 

О 16 годині присутні долучилися до Загальнонаціональної  Хвилини мовчання та запалили поминальні свічки.

 

З промовами виступили відомі кримські громадські діячі: Координатор Кримського громадського комітету з підготовки та проведення заходів  із вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду  в Україні 1932-33 років Владислав Хмеловський, Голова Кримської філії  Наукового товариства імені Т.Г. Шевченка Петро Вольвач, один із лідерів Української Громади Криму Петро Смолянінов, заступник голови Кримського «Фронту змін» Анатолій Ковальський та інш.. Промовці різко засудили злочини сталінського режиму та звернулися до Президента України із закликом не допустити відродження сталінізму в Україні.

 

На жаль, ніхто з посадових осіб автономії, яким були надіслані запрошення, так і не відвідали заходу. Проте розділити біль та скорботу українського народу прийшли прості кримчани –незалежно від національності та віросповідання – і разом вшанували пам'ять мільйонів страчених Голодомором людей.

 

На завершенні жалобного мітингу всі наживо виконали Гімн України.

Довідка: 1 листопада 2011 року було створено Кримський громадський комітет з підготовки та проведення заходів  із вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду  в Україні 1932-33 років, який ініціювали кримські громадські організації: «Українська Громада Криму», «Український дім», Кримська філія  Наукового товариства імені Т.Г. Шевченка, Всеукраїнського об’єднання ветеранів, «Південний щит», «Кримська правиця», «Демократичний Альянс», газета «Кримська світлиця» та кримські  організації політичних партій: Українська народна партія, «Свобода»,«Конгрес українських націоналістів», «Фронт змін». 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.