Cрава Тимошенко

24 червня 2012, 07:51
Власник сторінки
0
450

Чому громадяни України повинні оплачувати послуги Компанії Skadden?

             В черговий раз прочитав новину, що Міністерство юстиції України планує залучити до аналізу справи Тимошенко юридичну компанію Skadden. Мета залучення цієї компанії, як на мене, сумнівна. Начебто, аналіз законності пред’явленого обвинувачення, підготовка звіту та його подання до Європейського суду з прав людини.

В зв’язку з цим, в мене як адвоката декілька питань:

 1. Я відвідав сайт компанії Skadden, вказана компанія не спеціалізується на веденні справ в Європейському суді по правам людини. Яким чином ця компанія збирається надавати свої послуги?

2. В Міністерстві юстиції України існує цілий департамент, який утримується платниками податків, мета якого представництво держави Україна в Європейському суді по правам людини, його працівники катаються до Страсбургу за наш кошт, їм організовують чисельні семінари тощо, загалом непогано проводять там час. Для чого вони? Вони не справляються зі своєю роботою? Давайте їх звільнимо.

3. Для чого вам аналіз цієї справи? Хто-небудь  невпевнений в пред’явленому обвинуваченні чи може в законності постановленого вироку? Чому ми повинні оплачувати чиюсь невпевненість?

4. Для чого існують органи прокуратури, завданням якої, серед іншого, є нагляд за дотриманням законності органами слідства?

5. Компанія Skadden, не має свого в офісу в Україні, мабуть потребуватиме допомоги українських юридичних фірм. Якщо буде такий субпідрядник, дуже хотілося би дізнатись хто він, адже це також за рахунок українських платників податків.

Підсумовуючи, якщо державні органи не справляються з поставленими завданнями і потребують зовнішніх консультантів, для чого вони? Давайте замінимо органи прокуратури – юридичними фірмами, Кабінет міністрів – аудиторською компанією тощо. Назвіть хоча б одну причину, чому ми - громадяни України повинні за це платити.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.