Про систематичне порушення Продивусом В.С. трудового законодавства

07 вересня 2012, 12:20
Власник сторінки
0
681

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ трудового колективу Публічного акціонерного товариства МОСТОБУД щодо систематичного порушення власником підприємства Продивусом В. С. трудового законодавства

Президенту України Януковичу В. Ф.

01220, м. Київ, вул.. Банкова 11

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

трудового колективу Публічного акціонерного товариства МОСТОБУД щодо систематичного порушення власником підприємства Продивусом В. С. трудового законодавства

Шановний Вікторе Федоровичу !

Трудовий колектив ПАТ Мостобуд вимушений звернутися до Вас як найвищого керівника держави та гаранта законності в України.

ПАТ Мостобуд – колись унікальне підприємство з історією, яка нараховує десятки та сотні побудованих об’єктів по всьому Радянському Союзі та за кордоном на сьогодні опинилося в стані, коли жадність його нового власника і Голови наглядової ради Продивуса В. С. та його повний непрофесіоналізм фактично призвели до розпродажу підприємства «по шматках» та банальної крадіжки бюджетних коштів шляхом використання своїх підставних фірм таких як «Торговий Дім «Мост». Через цей торговий дім деякі наближені до Продивуса В. С. особи отримують заробітну платню готівкою в конвертах.

Знущання над працівниками підприємства вже призвели до скорочення штату більше ніж у три рази. З підприємства останнім часом звільнено більш ніж 2 тисячі людей.

Скорочення штату та постійна невиплата заробітної плати стали фірмовими знаками компанії Мостобуд вже навіть серед користувачів інтернету.

Компенсації у зв’язку зі скороченням, чи виплату розрахункових коштів при звільненні можна отримати від підприємства тільки через суд.

Нажаль наші неодноразові звернення та скарги до правоохоронних органів (прокуратури та СБУ) стосовно невиплати заробітної плати жодного результату не дали. Можливо це відбувається тому, що за словами Продивуса В. С., прокуратура «сидить у нього на зарплаті». Підтвердженням цього також є те, що на сьогодні сотні мільйонів бюджетних гривень (авансів), які отримав Мостобуд для будівництва мостів через Дніпро розкрадено, а реакції правоохоронних органів немає.

Умова праці на ПАТ Мостобуд одна – «якщо не подобається то звільняйся». Крім того починаються прямі погрози охоронників Продивуса В. С. тим працівникам які не згодні з такою політикою.

Останнім часом зявилася ще одна причина продовження піврічної затримки заробітної плати - це вибори до Верховної ради.

За словами Продивуса В. С. він заплатив майже 10 мільйонів доларів США, з тим щоб потрапити до списку партії Регіони України, а тому тепер всі працівники ПАТ Мостобуд мають економи та потерпіти «ще трохи».

Незважаючи на катастрофічне становище підприємства та заборгованість по заробітній платі майже 20 млн. грн., Продивус В. С. купує собі дорогі автомобілі, в тому числі марки Rolls-Roys та Mercedes, будує собі будинок на декілька тисяч квадратних метрів з басейнами, ліфтами та вертолітним майданчиком.

Принципова позиція Президента України стосовно погашення підприємствами боргів по заробітній платі дала нам відповідну надію, однак нажаль вимушені констатувати, що на сьогодні Ваші доручення, пане Президенте, ігноруються не тільки власниками підприємств, а й правоохоронним органами, які повинні контролювати виконання Ваших доручень.

Саме тому, ми просимо Ваш допомогти нам та нашим сімям отримати нашу заробітну плату та через повернення крадених мільйонів дати нам роботу на будівництві мостів.

Трудовий колектив ПАТ Мостобуд

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.