Забудовникам закон не писаний?

24 вересня 2012, 10:54
Власник сторінки
0
282
Забудовникам закон не писаний?

Майже рік мешканці новобудови № 6/1 по вул. Драгоманова не могли вселитися у свої квартири.

Після втручання у ситуацію Кирила Куликова дарничани нарешті отримали дозвіл на вселення у свої помешкання з середини вересня. Проте радісного новосілля не відбулося, оскільки КП «Житлоінвестбуд - УКБ» здав будинок із рядом суттєвих недоробок.

Введення в експлуатацію цієї багатоповерхівки було заплановане ще на IV квартал 2011 року. Але досі повноцінне обслуговування будинку технічно неможливе через ряд незакінчених будівельниками робіт.

Так, мешканці новобудови № 6/1 по вул. Драгоманова під час зустрічі поскаржилися Кирилу Куликову, що у більшості квартир немає електроенергії та водопостачання. Досі не встановлена сантехніка, плінтуси. В одній із квартир утворилася тріщина у стояку, від чого розповсюджується сморід. Не в усіх квартирах налагоджені системи центрального опалювання. Ліфти працюють лише за бажанням ліфтера. Після 21:00 будівельники самовільно замикають двері під’їзду, через що мешканці не можуть потрапити додому.

Зрозуміло, що такі умови є непридатними для проживання. Відтак 19 вересня Кирило Куликов організував зустріч мешканців будинку з керівництвом забудовника «Житлоінвестбуд - УКБ» Лесиком Миколою Івановичем та директором комунального підприємства «Житло-Сервіс» Марущаком Володимиром Миколайовичем, який повинен узяти будинок для обслуговування.

Під час зустрічі Лесик М. І. заявив, що недоробок новобудова не має, що все готове й працює. Обуренню киян не було меж! Після чого замдиретора «Житлоінвестбуд - УКБ» визнав, що недоліки є, але незначні - такі, що не заважають заселитися й жити у квартирі. Систему центрального опалення будинку Лесик М. І. обіцяє доробити до початку опалювального сезону. Всіх мешканців будинку він запевнив, що електроенергія у домі є. Пороте, чому її не вмикають, він не знає. І додав, що, мабуть, «Житло-Сервіс» просто не хоче брати цей дім для обслуговування, через що й виникають негаразди.

Директор «Житло-Сервіс» оголосив, що прийме будинок для обслуговування, щойно будуть усунені всі недоліки.

Кирило Куликов під час зустрічі поставив представнику «Житлоінвестбуд - УКБ» ряд запитань, які стосуються недоробок у будинку. Проте на жодне питання Лесик М. І. не відповів.

І ви, і я - державні службовці. Тому повинні відстоювати інтереси людей, і в жодному разі не бути агресивно налаштованими, - звернувся до Миколи Івановича народний депутат. – Ви повинні відповідати за взяті на себе невиконані зобов’язання.

Після красномовного мовчання Кирило Куликов запропонував «Житлоінвестбуд - УКБ», «Житлосервісу» та мешканцям новобудови разом скласти графік усунення недоліків. Всі сторони погодилися.

Питання ввімкнення світла, води, ліфтів і замкнення під’їздів на наполегливе прохання народного депутата було вирішено протягом двох днів. Усунення всіх проблем будинку Кирило Куликов узяв під особистий контроль. Перевірка планується в кінці вересня.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.