Кирила Куликова обрано Головою Комітету ЦЄІ

27 вересня 2012, 13:54
Власник сторінки
0
262

У Києві 26-27 вересня відбулося засідання Парламентської асамблеї Парламентського виміру Центральноєвропейської ініціативи (ЦЄІ)

Учасники обговорювали тему: «Удосконалення транспортної інфраструктури як ефективний інструмент активізації взаємодії країн ЦЄІ. Законодавче забезпечення: досвід, співпраця, виклики, проблеми».

Цього року Україна головувала в Центральноєвропейській ініціативі вперше. Учасники ЦЄІ працюють у трьох комітетах - з питань політичних та внутрішніх справ, економіки та культури. Народного депутата Кирила Куликова обрано Головою економічного комітету.

Довідка: Центральноєвропейська ініціатива (ЦЄІ) — регіональне угруповання країн Центральної та Східної Європи, діяльність якої має на меті налагодження багатостороннього співробітництва в політичній, соціально-економічній, науковій і культурній сферах та сприяння на цій основі зміцненню стабільності й безпеки в регіоні.

Наша держава використовує головування в ЦЄІ для лобіювання своїх національних інтересів та просуває розвиток співробітництва у взаємодії з іншими регіональними структурами та угрупованнями, зокрема ГУАМ та ОЧЕС.

До складу ЦЄІ входять 18 країн, які розташовані у Центральній та Східній Європі, держави Балканського півострову, Італія та Білорусь. Основні сфери діяльності ЦЄІ – клімат і довкілля, енергетика, розвиток підприємництва й туризму, інформаційного суспільства та ЗМІ, транспорту, науки, сільського господарства, транскордонного співробітництва, культурного співробітництва та з питань нацменшин.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.