Проект земельної реформи. Мій погляд.

21 жовтня 2012, 13:12
Власник сторінки
0
303
Проект земельної реформи. Мій погляд.

P.S Чекаю на обгрунтовану критику та цікаві пропозиції )

Земельна реформа

Ціль – використати унікальний земельний ресурс України на благо народу України вцілому та селян зокрема.

Основними завданнями земельної реформи, яку я пропоную, є:

1.    Створення єдиного Державного земельного банку України. Держава терміново викупляє в селян усі земельні паї, а ті землі, що викрали чиновники, олігархи та інші злодії – повертаються у державний земельний фонд безкоштовно. Згідно з Конституцією – земля належить усьому народу України, а не олігархам і владі.

2.    Безоплатна передача землі селянам, які готові її обробляти, у довічну безоплатну оренду, з правом передачі у спадщину, але без права продажу. Усім іншим держава дає землю у платну оренду, а кошти від оренди землі направляє на соціальний захист населення і встановлює державну допомогу не менше 1600 грн. на місяць для кожного громадянина України. Наприклад, народилася дитина, і держава за рахунок здачі в оренду землі виплачує цій дитині державну допомогу у розмірі не менше 1600 грн. щомісячно до кінця життя. На моє переконання, земля повинна передаватись із покоління в покоління, від батька до сина, як найвища народна цінність і ні в якому разі не продаватись за безцінь.  

3.    Запровадження державного замовлення на с/г продукцію, і під це замовлення держава повинна надавати прередплату не менше 50% від вартості державного замовлення. Решта виплачується при виконанні замовлення, щоб селянин мав за що найняти техніку, купити насіння, добрива, тощо.

4.    В кожному районі побудувати машинно-тракторні станції з новою хорошою вітчизняною, а тому дешевою технікою; міні-заводи по переробці м’ясо-молочної, фруктової, овочевої, зернової продукції і міні-спиртзаводи, щоб продукцію яка псується, переробляти на спирт.

5.    Необхідно відкрити свої торговельні пункти з продажу виготовленої селянами  с/г-продукції – в кожному селі, місті, м. Хмельницькому, м. Києві, а можливо і за кордоном. Одні селяни повинні працювати на полі, інші в міні-цехах, МТСах, та об’єднуватись в колективні господарства по вирощуванню с/г продукції. Наприклад, один вирощує кроликів, другий- індиків, третій – гусей, четвертий – корми для худоби і т.д.

6.    Запровадження державного безоплатного страхування. Держава повинна страхувати врожаї від есприятливих погодних умов, тоді селянин матиме впевненість та подальшу мотивацію обробляти землю.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.