Про мінуси «плюсів» і «сенсації з пальця»

01 грудня 2012, 21:45
Власник сторінки
0
363

«Плюси» (канал такий) одним порадували, іншим розчарували. Хоч останнім часом розчаровують не тільки «плюси».

Переглянув «Українські сенсації. Операція Караван» і зрозумів, що сенсаційність програми закінчилася на першій половині назви. Далі пішла одна банальщина, «підстави» і журналістські «джерела».

Неприємно різанув вухо в’їдливий, «під напором» голос за кадром. Це у «плюсів» (та і в шоу «СТБ») фішка така – голос за кадром тисне на свідомість і підсвідомість, не даючи ні на секунду задуматися над тим, що робиться на екрані. Людина перестає сприймати критично те, що бачить, підсвідомо довіряючи «голосу». У такому стані глядачеві можна вішати на вуха будь-яку «локшину» - «піпл схаває все!».

«Порадували» журналісти «плюсів» креативом – «ні з ким родичі Мазурка не захотіли говорити, а з нами – захотіли!». Ось які ми круті! Те, що убита горем мати не захотіла сказати нікому – виявилося, хотіла сказати тільки «плюсам»!

Та ж сама історія – і з інтерв’ю дружини загиблого «караванського стрільця». Лише «плюсам» згорьована молода жінка вирішила сказати кілька слів. У тих кількох фразах, які «нарізані» на 10-20 секунд, нема нічого сенсаційного, однак є «геніальна» ПІДВОДКА – так називається текст, після якого і монтується пряма мова якогось спікера. При вмілому використанні можна гори звернути, «95 квартал» це в кожному своєму шоу доводить: ставить смішне питання, на яке потім «відповідають»  то Янукович, то Азаров, то Путін. Прикольно виходить.

Журналістська знахідка послідовника всіх «розслідувачів» - поставити самогубство Мазурка в один ряд із Кравченком і Кирпою. Конгеніально, особливо якщо запитати: «А мотив який об’єднує ці самогубства? Невже однаковий?»

Заслуговує на похвалу спроба розкрити роботу охоронних структур зсередини. Браво, це, здається, єдина вдала думка. Одна біда – докази, здобуті незаконним шляхом (читай – з порушенням законів, яким є в тому числі і КПК, і Закон України «Про оперативно-розшукову діяльність»), не є законними. Як для міліціонерів (СБУшників, УДОшників etc.), так і для журналістів. І навіть для супер-розвідників під кодовим ім’ям «Микола М.».

Щодо «аноніма», з яким «відтворили останню розмову», то я скажу, що то був я. За 300 гривень і пляшку пива. А ще з обов’язковою умовою змінити голос, а то жінка зразу скаже: «Ти ж казав, що на роботу пішов!..»

А що, хто скаже, що брехня? Правильно, будь-хто може сказати. А мені пофіг, я сказав, народ захотів – повірив, не захотів – сказав, що брехня. Я свою справу зробив – знайшов «СЕНСАЦІЮ». А коли Стогній сказав, що «у Мазурка отвір від кулі в потилиці», я ледь з розуму не зійшов, намагаючись вгадати, котрий з міліціонерів біля трупу – перевдягнений та загримований Костянтин Петрович…

Такого ж самого штибу «інфа» про те, що «єдиному свідкові, що вижив, не пред’явили тіло загиблого для впізнання!» І тітка в капцях (типу мати свідка) каже, що все це – «підстава»! Все. Кінець. Міліцейська афера розкрита. І ніхто, НІХТО з «процесуалістів», які сидять у мережі, не згадав, що менти НЕ ЗОБОВ’ЯЗАНІ були показувати Павлові Ярослава «в оригіналі». Тому, що він (Павло) – Мазурку ніхто: ні дружина, ні родич, ні близька людина. А КПК 1960 року, який відійшов у небуття, якраз так і передбачав. Тому за фотографіями – будь-ласка (до речі, кажуть, що Павло впізнав таки Мазурка). А особисто – не зобов’язані. Не передбачено було Законом.

Про ДНК-експертизу нічого не скажу, бо не експерт. В чому нічого не петраю – стараюся не влазити. На відміну від «універсальних солдатів» з «1+1». Або «ветерана МВС та СБУ», якщо хтось помітив у титрах. Це ж як таке може бути, щоб одна людина встигла попрацювати у двох різних «конторах»?

До речі, я щось не зустрічав у відкритих джерелах адреси свідка, що вижив. А «плюси» знайшли. Майстри. Чи може хтось «злив»? А чого ж не опублікували, може б ще хтось із колег спробував чоловіка «розкрутити на ексклюзив». Чи шкода витрачених грошей?

За що поважаю Павла – що не погнався за дешевим піаром і не захотів говорити з журналістами. Мабуть тому, що деякі з них вже дістали своїми «пошуками істини». Висмоктаної кимось із пальця, кимось ще звідкись.

«Джерела» кажуть, що «ексклюзив» у вигляді кількох слів удови обійшовся «плюсам» у 17 тисяч гривень. Навіть якщо це і правда – я б у жодному разі не засуджував бідолашну жінку. Але тому виродку, який «купив ексклюзив», хай би ті гроші стали поперек горлянки.

Від таких «плюсів» - самі мінуси. Нічого святого. Ні совісті, ні журналістської ЕТИКИ. Козли, одним словом. За одне я поважаю цей «канал» – за мультик «Сказочная Русь». Та й то лише за образ собаки, так вдало змальований «95 кварталом».  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.