"Дошкільнята" - "старожилам"

16 січня 2013, 20:39
Власник сторінки
0
227

Відповідь Ганні Герман, котра вважає опозицію надто юною та недосвідченою

Народна мудрість каже, що старий віл борозни не псує, а вино вважається тим кращим, чим довше воно відстояне. Виходячи, мабуть, із цих зоологічно-алкогольних засад, «регіоналка» Ганна Герман нині протиставляє свою фракцію («строжилів») тим, хто прийшов до парламенту вперше («новачкам»).

«Треба ж розуміти, які питання потребують швидкого розгляду, а які – більше часу. Але все це проходить з досвідом. Вони не звикли, що Верховна Рада – не мітинговий майданчик. Це все справляє гнітюче враження на виборців», – просторікує вона, принагідно лякаючи опозицію достроковими парламентськими виборами.

А далі – ще різкіше. «Фракція Партії регіонів дуже задоволена тим, що вдалося налагодити конструктивну роботу парламенту. Ми вітаємо такі підходи керівництва Верховної Ради України до організації роботи ВРУ. І радимо не зважати на гамір політичних «дошкільнят», – говорить Герман.

«Дошкільнята» в термінології моєї колеги, це, звісно, опозиція. Це УДАР, «Свобода» і, напевно, та частина «Батьківщини», що складається з вперше обраних нардепів. Всі ми лише місяць, як відкриваємо для себе специфіку українського парламентаризму і створюємо, як виявилось, дискомфортний для «Регіонів» «гамір».

Подібну лексику лишимо на сумлінні наших візаві. Наразі поговоримо про інше. Чому доброму, високому та корисному можуть навчати своїх молодших колег «аксакали» з Партії регіонів? Передусім, звісно, грі на сумнозвісному «піаніно», використанню чужих карток, фальсифікуванню результатів голосувань.

Це – найпростіше. Це у «регіоналів» викладають ще у молодших класах. У середній школі привчають вже до силових мистецтв, до сутичок біля трибуни, побиття опонентів, брутальної лайки, адресованої навіть жінкам, хамству, «бєспрєдєлу» і почуванню себе хазяями життя.

Коли ж «регіонали» (та й взагалі уся провладна більшість) досягає «студентського віку», то в їхніх «університетах» викладається більш складна наука – як тиснути на депутатів через бізнес, як погрожувати їхнім родинам, як ламати через коліно людську гідність, затягуючи – де батогом, де пряником – парламентарів у хистку і нестабільну більшість.

І, «вищий пілотаж» - це прийняття «потрібних»  антинародних законів – як списати мільярдні борги підприємств паливно-енергетичного комплексу перед державним бюджетом, як розколоти Україну за допомогою мовного закону, як обманути людей за допомогою пенсійної реформи тощо.

Саме цьому, ми, «дошкільнята», маємо вчитися у «старших»? Адже інших, більш гідних та конструктивних прикладів вони не демонструють. Якщо так, то краще вже й дісно лишатися «дітьми» у подібному «дорослому» світі. Краще починати все з чистого листа, бути «табула раса», котра, дасть Бог, започаткує нову якість парламентаризму.

А ваші, шановні наші сусіди по сесійній залі, методи та прийоми давно застаріли. Вони тхнуть азіатчиною і тоталітаризмом – термін давності ваших ідеалів давно добіг кінця. Тож не хизуйтеся тим, що ви раніше за нас отримали депутатські посвідчення. Головне не прожиті у парламенті роки, а здобутки, вмотивовані цими роками. Плюс позитивний досвід, мудрість і толерантність, що мали б бути властивими «старожилам». У вас же немає ані першого, ані другого, ані третього.

А втім, знаєте, і ми колись «підростемо». У тих стресових умовах, які нинішня влада створює усьому суспільству, дорослішають швидко.  Іншого виходу просто не залишається… Тож ставши «старшими» (себто більш навченими вашими ганебними підступами та брудною грою), ми, нова генерація парламентської опозиції, ще покажемо, на що ми здатні.

Час на нашому боці. Поки ми «ростимо», ви безнадійно «застаріваєте». Як давно застаріла в усьому цивілізованому світі та суспільно-політична модель, котру ви уособлюєте собою. Тож потерпіть ще трохи – «дошкільнята» вже готуються сісти за парти. Чекати лишилось недовго…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.