Найбільший підземний паркінг у Києві – халтура!

28 лютого 2013, 15:27
Власник сторінки
0
240
Найбільший підземний паркінг у Києві – халтура!

За що ми платимо?

У квітні-травні 2012 року у ЗМІ та навколоавтомобільних сайтах/форумах було широко висвітлено новину про близьке відкриття найбільшого підземного автомобільного паркінгу у Києві (новина 1, новина 2).   Бажаючі зможуть знайти на просторах Інтернету багато подібних повідомлень. Солідний будівельник – «Київміськбуд», у багатьох викликав довіру: буде якісно і точно добудують (інакше ж, будівельникам доведеться з’їсти підйомного крана – як вони обіцяли у рекламі). Приблизно так і я думав. Особливо радів, що зможу ставити машину на зимівлю просто під домом. Але... Як завжди у нас буває, головне – не результат будівництва, а саме будівництво. Оскільки лише під час робіт можливі махінації. Звісно, при такому підході нічого путнього очікувати не доводиться.

Під день Києва наш двір відвідала офіційна делегація, яка перерізала стрічку на в’їзді до стоянки. Все. Свято скінчилося, далі – проза життя. Перше, що вразило – ціни! З ними можна ознайомитись на сайті забудовника. Отже, існує 3 варіанти ставити свій автомобіль на стоянці:

- придбати паркомісце за 10000 доларів (стартували з цінами від 95 тис. до 120 тис. грн.);

- орендувати помісячно за 580 грн. на місяць;

- ставити автомобіль по-добово і платити по 30 грн. за добу (до 17 грудня 2012 р. було 50 грн.).

Чомусь мені здається, що 10000 доларів за прямокутничок на бетонній підлозі, обведений білою фарбою – це дещо дорогувато. Також до цієї суми ще потрібно додавати щомісячну «комуналку» на оплату послуг з охорони, прибирання тощо. А як вам добова стоянка за 50 грн.?! Оптимальний варіант – помісячна оренда (виходить близько 20 грн. на добу). Однозначно, краще, ніж стоянка під відкритим небом, тому можна трохи і переплатити.

Та автолюбителів очікує розчарування у якості сервісу – ніякого натяку на прибирання паркінгу не помітно. А відсутність водостоків взагалі шокує! Влітку вони, можливо, не так і потрібні, але ж прийде осінь, зима, весна. У наших широтах волога погода сумарно стоїть близько півроку. Куди ж діватись рідині та багнюці, що тектиме з автомобілів? І прийшла зима... Вона принесла не лише зниження добової вартості стоянки, але й сніг, який має властивість танути у теплі. До речі, середня температура у паркінгу коливається у районі 8...10 градусів тепла. Непогано.

Світло та витяжка/вентиляція працюють за якимось дивним графіком. Як мені пояснили, з метою економії їх вмикають лише у години пік. Та все-одно не всюди! У паркінгу темно, як у льоху. Підозрюю також, що, відповідно до здорового глузду, витяжка має працювати постійно (нехай, і з невеличкими перервами). Всередині стоїть стійкий запах чадних газів та плісняви. Рівень вологості достатньо високий, що дозволяє спокійно розвиватись грибкам на салонних фільтрах автомобілів. А це ж здоров’я автолюбителів та членів їх родин! Добре, якщо машина там лише ночує, і щоранку їде на провітрювання. А якщо людина користується своїм автомобілем лише на вихідних? Уявіть, який запах стоїть у салоні автомобіля. До того ж, негативу додає і вигляд незавершеності робіт - висять дроти, підтікає вода з труби у одному із місць...

Представлені фотографії зроблені мною 25 січня 2013 року. У ті дні саме скінчились снігопади, а дороги підсохли. Але на фотографіях видно, скільки води стоїть у паркінгу. Також зверніть увагу на освітлення. Чи вартий такий сервіс тих грошей, що за нього просять?! Не думаю. Але гараж не пустує. Вважаю, що лише через те, що вибору немає. Звісно, з потеплінням багато машин виїдуть «жити» назовні, але паркінг порожнім не лишиться. А боротися з таким недбальством і нахабством можна лише ігноруванням, оскільки не думаю, що на гуртові звернення буде суттєва реакція з боку такого холдингу, як «Київміськбуд».






Хотілося б звернутись таким чином до людей, які несуть відповідальність за ситуацію із сервісом у даному паркінгу, та й інших подібних об'єктах. Поважайте, будь ласка, людей, які несуть вам свої гроші. При цьому, я глибоко переконаний, що вартість будівництва паркінгу вкладено у вартість кожної квартири у новобудовах мікрорайону. Але, звісно, це лише моє переконання і здогадки – документів я не бачив. Та реалії нашого національного бізнесу не дозволяють мені вважати інакше.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.