Голосування про призначення виборів у Києві провалилося

02 квітня 2013, 14:12
Власник сторінки
П'ю каву у Верховній Раді
0
294
Голосування про призначення виборів у Києві провалилося

Голосування Проекту Постанови про призначення виборів у Києві швидко та майже безболісно провалилося. Підсумки роботи ВР до 5 години 2 квітня

Цікаво вчетверте слухати роздуми про конституційність чи неконституційність призначення виборів у Києві – складається враження, що шановні народні депутати існують та спілкуються в паралельному зі мною всесвіті.

141 стаття Конституції говорить, що строк повноважень сільської, селищної, міської, районної, обласної ради, депутати якої обрані на чергових виборах, становить п'ять років.  П’ятирічний строк повноважень депутатів Київської міської ради спливає 2 червня 2013 року. Очевидно, отримавши  диплом магістра права Інституту міжнародних відносин та Кембриджського університету Великобританії, я не розумію тонкощів можливого тлумачення очевидних речей. Записаних у Конституції. Не розумію і  роздумів на тему юридичних підстав й джерел права, озвучених  нашими народними обранцями.

 

Отож, підсумки засідання ВР другого квітня до 5 години:

1)     Мітинг провалився із колапсом. Незрозумілим є, шановна опозиціє, навіщо було збирати людей на 9 ранку, якщо голосування відбулося лише о 4 годині, а порядок денний був добре відомий ще учора.  Загадкою для мене є, як взагалі  залишилися декілька десятків людей та прапорів біля Верховної Ради після обідньої перерви  та 6 годин очікування.

 2)     Голосування  Проекту Постанови про призначення  виборів депутатів Київської міської ради швидко та майже безболісно провалилося.  Як цікавий факт – усі присутні у сесійній залі комуністи проголосували за проект Постанови. Знали, що не вистачить голосів чи не змогли домовитися із Регіонами? До речі, 3 регіонали також проголосували «за». Подивимося пізніше, хто це. Треба ж знати своїх героїв!)

  3)     Єдиний законопроект, який був прийнятий сьогодні Верховною Радою – це той,  проти якого не могли дозволити собі голосувати жодна політична сила: Проект Закону про приєднання України до Протоколу проти незаконного виготовлення та обігу вогнепальної зброї, який доповнює Конвенцію ООН проти транснаціональної організованої злочинності.

 4)     Поговорили також про ушанування річниці голодомору. Прийняти рішення щодо цього не дозволила принциповість регіоналів – все ж таки законопроект поданий паном Тягнибоком. Не допомогло й те, що за своєю суттю законопроект влаштовував усіх, окрім комуністів. Не допомогли й умовляння пані Герман про необхідність прийняття, не допомогла й хвилина мовчання на честь вшанування пам’яті жертв голодомору, протягом якою комуністи залишилися сидіти (Що поробиш, все ж таки є партійна дисципліна!).

Покричали трохи «фашисти» під час кожного виступу депутатів від Свободи, та «українська» (мова) під час виступів на російській мові.  

 Звичайний день роботи Верховної Ради. Можна йти та спокійно пити каву.

 Депутати від опозиції повільно і сумно підходять до трибуни – знову блокувати. Інші – так само сумно проходжають коридорами – перерва 30 хвилин. Не думаю, що регіонали чи комуністи після перерви повернуться.  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.