Патріотизм чи політичне пристосуванство

25 квітня 2013, 09:43
Власник сторінки
0
228

Натрапив на інтернет-сайті газети “Є!” інтерв’ю з Олександром Симчишиним (http://ye.ua/news/news_12204.html), який презентується, як “… молодий, амбіційний та перспективний політик, заступник голови

Патріотизм чи політичне пристосуванство

або “Політика буде брудною, допоки нею займатимуться “брудні” люди”

 

Натрапив на інтернет-сайті газети “Є!” інтерв’ю з Олександром Симчишиним (http://ye.ua/news/news_12204.html), який презентується, як “… молодий, амбіційний та перспективний політик, заступник голови Хмельницької обласної організації ВО Свобода, депутат міської ради, кандидат історичних наук, доцент кафедри правознавства Хмельницького інституту соціальних технологій Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна», віце-президент ФК Спортлідер+.

Розповідь пана Симчишина журналістам видання справляє враження про нього, як представника нової генерації політиків, здатних поставити інтереси держави вище власних та безкорисливо працювати на благо народу. Проте, вроджений скептицизм щодо щирості вітчизняного політикуму змусив звернутись до містера Гугла в пошуках інформації щодо вундеркінда політбомонду області, згідно одкровень котрого, він мало не з пелюшок марив ідеєю незалежності України.

На Вікіпедії біографія пана Олександра висвітлює його як кращого студента істфаку Кам’янець-Подільського державного університету, в якому він навчався і в аспірантурі протягом 2002-2006 років. Водночас, як відомо, навчання в аспірантурі не оплачується і виникає питання, щодо джерел існування Симчишина у вказаний період. Сам депутат розповідає журналістам, що в той час він працював в місті Хмельницькому над своєю дисертацією. Це правда, але не вся. Пан Симчишин цнотливо замовчує, що саме тоді він був головним редактором газети “Шалом Алейхем”, яка видається обласним єврейським благодійним фондом “Хесед Бешт”. Згадування про плідну роботу нинішнього полум’яного “свободівця”  розміщені на сайті “Еврейский обозреватель” доступні за наступними посиланнями (http://www.jewukr.org/observer/eo2003/page_show_ru.php?id=1174  http://www.jewukr.org/observer/eo2003/page_show_ru.php?id=373  http://www.jewukr.org/observer/eo2003/page_show_ru.php?id=1012 )

 

Також, Симчишин при потребі та без неї не втомлюється повторювати про наявність у нього ступеня кандидата історичних наук. При цьому, правда, сама тема історичної розвідки вченого мужа ніколи не розкривається. А пов’язано це з тим, що тема кандидатської ніяк не вписується в чистий образ націоналіста-патріота і звучить, як “Діяльність бундівських організацій у Правобережній Україні на початку ХХ століття” (http://studentus.com.ua/spisok_dissertaciy/diyalnist-bundivskih-organizatsiy-u-pravoberejniy-ukraini-na-pochatku-hh-stolittya_26606.html ). Звичайно, це не дослідження національно-визвольного руху ОУН або УПА, однак, хто платить, той і замовляє музику, адже Бунд – це єврейська соціалістична організація “Загальний єврейський робітничий союз у Литві, Польщі і Росії”.

Ще одну підставу сумніватись у щирості Симчишина дає його відповідь журналістам щодо шляху в політику. Зокрема, він заявляє, що після Помаранчевої революції “… вступив до КУНу, бо про “Свободу” тоді ще нічого не знав. А в 2009 році приєднався до лав свободівців … ”. Кам’янчани підтвердять, що вчитись в місцевому педінституті і не знати про діяльність ВО “Свобода” – відверта брехня, адже саме цей виш був осередком розвитку зазначеної політсили на Поділлі. Мотиви вступу до КУНу також викликають масу запитань стосовно виключно ідейних намірів Симчишина, адже саме в той час очільником партії був керівник “Нафтогазу України” Олексій Івченко і, відповідно, проблем з фінансуванням структури не було. Приєднанню ж пана Олександра до свободівців передував повний розвал обласної організації КУН, де він займав одну з керівних посад. В зв’язку з цим, виникає питання, чи не є сьогоднішнє перебування Симчишина на посаді заступника голови Хмельницької обласної організації ВО “Свобода” черговим етапом кар’єри, яку вміло курують його перші роботодавці, про співпрацю з якими він так ретельно замовчує.

Загалом, як казав відомий герой кіносеріалу: “Маленька брехня породжує великі підозри”. А висновком до прочитаного інтерв’ю з О.Симчишиним в газеті “Є!” можна дійсно взяти його заголовок – Політика буде брудною, допоки нею займатимуться “брудні” люди.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.