Журналісту погрожував вбивством кілер на замовлення ректора медуніверситету?

10 липня 2013, 09:17
Власник сторінки
0
252
Журналісту погрожував вбивством кілер на замовлення ректора медуніверситету?

Головного редактора видання компроматів „Тарасова правда” Тараса Чорноівана затримала міліція 4 липня 2013 року у рамках кримінального провадження за вимагання.

Головного редактора видання компроматів „Тарасова правда” Тараса Чорноівана затримали 4 липня 2013 року працівники відділу боротьби з економічними злочинами у рамках кримінального провадження, відкритого за статтею 189 Кримінального кодексу України “Вимагання”. - За 400 тисяч гривень Чорноіван обіцяв спростувати компрометуючі статті, - пояснили суть злочину в міліції. - Перерахував сто тисяч на рахунок, наданий Чорноіваном, ректор вінницького вузу. На думку генерала вінницької міліції Віктора Русина - “шанована людина у Вінниці та Україні”. Захисник затриманого редактора „Тарасової правди” адвокат Валерій Палій говорить, що під час допиту правоохоронцями ректор Вінницького медуніверситету Василь Мороз сказав прямо, що попросив поспілкуватися з Чорноіваном його колишнього тестя — професора. Під час тієї зустрічі професор, як розцінює Чорноіван, погрожував йому вбивством.

Кожне десяте вбивство в Україні є замовним, стверджують фахівці. З точки зору закону, замовник вбивства є справжнім злочинцем і дуже часто несе однакову або й більшу відповідальність за скоєння злочину. Встановити замовника вбивства буває дуже тяжко, оскільки злочинець як правило шанована людина, яка не має безпосередніх стосунків з жертвою і замовляючи вбивство робить усе можливе, аби довести, що був далеко від місця злочину і не міг би бути причетним.

Журналіст-розслідувач Тарас Чорноіван нічого не вимагав у ректора Василя Мороза, - розповів адвокат Валерій Палій. - Він взагалі з ним не зустрічався. Мороз був допитаний і прямо говорив, що попросив тестя поспілкуватися з Чорноіваном. Тарас мав зустріч із професором, своїм колишнім тестем, який йому, як розцінює Чорноіван, погрожував вбивством. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.