УКРАЇНСЬКІ БОГОСЛОВИ: МАСОВЕ ХРЕЩЕННЯ РУСІ ВІДБУЛОСЯ 1770 РОКІВ ТОМУ!

25 липня 2013, 16:23
Власник сторінки
0
338
УКРАЇНСЬКІ БОГОСЛОВИ: МАСОВЕ ХРЕЩЕННЯ РУСІ ВІДБУЛОСЯ 1770 РОКІВ ТОМУ!

Нас дурять, коли говорять про хрещення Русі 1025 р. тому і примушують святкувати військово-релігійний переворот Володимира в Київській державі. Насправді, масове хрещення Русі відбулося у ІІІ ст. н.

  Ніхто й немав сумнівів, що так зване 1025-річчя хрещення Русі/України, до якого Москва не має жодного відношення, перетвориться на демонстрацію марних спроб російських неоімперіалістів покерувати хоча б у київській Лаврі.

І, хоча промосковськими "бігмордами" завішана вся Україна, пересмикування фактів релігійної історії України з боку Московського патріархату приводить лише до більш чіткого розуміння українцями, що нині святкують 1025 років війського-релігійного перевороту і встановлення правлячої християнської ідеології в окремо взятій Київській державі. 

Добре це чи погано, хай визначає Бог, який не має конфесій і церковних кас, що не оподатковуються державою. 

Те, що ця дата є дискусійною, навіть, з точки зору християнського богослов'я, підтверджує  архімандрит і професор В.Бедь, висвячений у свій високий сан Елладською церквою. Керівник останньої, між іншим, знайшов привід проігнорувати московського патріарха Кирила (Гундяєва), який запросив на чуже свято до ... сусідів.

Як свідчать матеріали спільної наукової конференції релігіознавців і богословів КНУ ім. Т.Шевченка і Ужгородської богословської академії ім. Св. Кирила і Мефодія УПЦ МП, ще в грудні 2012 р. в Києві було доведено, що Київська Митрополія (Руська Церква) була заснована у 862(3) р. за часів київського князя Оскольда із правлячої київської династії Кия - 1150 р. тому.

  Під  час правління князя київського Володимира християнство в Русі-Україні було утверджено як державна релігія - 1025 р. тому. Первинне поширення християнства на теренах давньої Україні (Малої Скіфії) відбулось у другій половині І ст. за апостольської місії Андрія Первозванного та Павла. Перші церковні інституції почали формуватись на початку ІІІ ст. В цей же період, період створення перших єпархій, на теренах давньої України (історичної Скіфії-Русі) було створено Скіфську єпархію, яка діяла до створення Київської Митрополії (Руської Церкви).

Таким чином за апостольською та єпископською спадковістю, за словами В.Бедя, християнство було поширено на теренах України біля 1900 р. тому, а церковне будівництво Церкви Христової розпочалось біля 1770 р. тому. Відповідно Українська Православна Церква на сьогодні є однією із найдревніших і нараховує більше 1770 років.

Проте, з метою догодити Москві, українські керманичі не почули богословів та світських науковців, бо Путін і Гундяєв "самодержавно" визначили 1025 років київським подіям. До якої, між іншим, Москва не має жодного відношення, хоча б тому, що тоді її просто не було.

Більше того, навіть в канонічній Біблії, прийнятій на Нікейському соборі у 326 р. н.е., фактично говориться про існування Скіфської єпархії, що суперечить прагненню відділу пропаганди і агітації московського Кремля попіаритися на українському християнському "святі".

Таким чином, ми можемо говорити, що масове хрещення жителів середньовічної України, яку московські церковні та державні чиновники подають, як хрещення ніколи не існувавшої "Київської Русі", щонайменше відбулося 1770 років тому.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: хрещення Русі
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.