Кличко – насправді безбожник?

31 липня 2013, 13:32
Власник сторінки
0
256

Хтозна

На думку окремих керівників місцевих партійних організацій УДАР, її лідер Віталій Кличко не відстоює інтереси української церкви та засуджує об’єднання зусиль з ВО «Свободою» для захисту її храмів, бо він у душі нехрист.

Нагадаю, 23-24 квітня п.р. відбулося силове протистояння у смт. Новоархангельськ Кіровоградської області, у якому представники Кіровоградського міського осередку УДАР обстоювали збереження Свято-Володимирського храму у лоні УПЦ КП. Віталій Кличко публічно засудив дії місцевих партійних функціонерів, зокрема голову Кіровоградського міського осередку Ігоря Козуба, зауваживши, що подібні дії керманича міської організації дискредитують партійну структуру в очах громадськості. Події тримісячної давнини спровокували сьогоднішні перетасовки у регіональному осередку партії. 

За інформацією з партійних кіл, в УДАР знову спалахнув конфлікт між центральним керівництвом та регіональним партійним осередком у місті Кіровограді. Масла у вогонь підлив колишній «регіонал», депутат обласної ради Микола Онул, який вже давно «поклав око», на Кіровоградську міську партійну організацію УДАР. Знаючи про невдоволення Віталія Кличка діями кіровоградських підлеглих, Онул підсилив тиск у переговорах із лідером партії, запропонувавши Кличку «викупити його борги» та розплатитися з агітаторами за проведення парламентської виборчої кампанії у Кіровограді, в обмін на передачу йому «партійного господарства» у місті.

Як вже зазначалося у ЗМІ, після парламентських виборів 2012 року велика кількість місцевих осередків партії УДАР заборгувало перед своїми агітаторами значні суми коштів. Це сталося у зв’язку з припиненням запланованого централізованого фінансування напередодні народного голосування. При цьому центральним проводом партії вирішення питання погашення заборгованості було перекладено на місцевих керівників за рахунок «спонсорських» внесків. Ті місцеві керманичі, які не згодилися з такою партійною політикою були обвинувачені у розтраті та звільнені за зловживання. Проте, як відомо з партійних джерел, окремі партійні боси з найближчого оточення Віталія Кличка одразу після виборів розмістили на власних приватних депозитах по кілька мільйонів гривень.

У цій ситуації Ігор Козуб у Кіровограді не став йти на конфлікт із керівництвом УДАР й, почекавши на обіцяне відновлення централізованого фінансування десь з півроку, не здіймаючи скандалу, що його «кинули», почав  розраховуватися із боргами перед місцевими активістами власними силами.

Проте, це йому не допомогло. Лідера партії УДАР Віталія Кличка безумовно зацікавив такий спонсор, як Онул. Але власноруч звільняти голову  Кіровоградського міського осередку, який результативно працював на партійний успіх у 2012-му році, Віталій Кличко не забажав, віддавши це на відкуп місцевим партійним союзникам Онула, які, у свою чергу, це й зробили 29 липня п.р., вчинивши, м’яко кажучи, не дуже гарно.

Так, в.о. голови виконкому Кіровоградської обласної організації партії Віталія Кличка "УДАР" Костянтин Поляков розмістив на сторінці у Фейсбук прес-реліз наступного змісту:

"Сьогодні, 29-го липня, відбулася позачергова звітно-виборча конференція Кіровоградської міської організації ПП «УДАР Віталія Кличка». На розгляд Конференції було винесено ряд питань, що стосувалися кадрових рішень в структурі Кіровоградської міської організації. По факту рішень прийнятих Конференцією, у роботі якої взяло участь 40 із 42 обраних делегатів варто відзначити наступне:

- Козуба Ігора Борисовича відсторонено від виконання обов`язків Голови Кіровоградської міської організації ПП «УДАР Віталія Кличка»;
- Ревізійній комісії Кіровоградської міської організації партії доручено дослідити дотримання вимог Статуту Кіровоградською міською організацією партії;

- Покласти виконання обов`язків Голови кіровоградської міської організації партії на члена Ради Кіровоградської обласної організації партії Хоха Дмитра Віталійовича".

Відомо, що Дмитро Хох в Кіровоградській міській раді входить до депутатської групи "Єлисаветград", яка, переважно, складається з родичів та людей Миколи Онула, а очолює її близький до нього колишній голова "земельної комісії" міської ради Віталій Бєлов.

Ігор Борисович так прокоментував цю новину місцевим ЗМІ: про проведення конференції йому сказали в телефонному режимі за пару годин до її початку, коли він вже був по дорозі в Київ. Козуб вважає, що те, що відбулося позавчора – це лише збори частини членів партії. А про рішення цих зборів він особисто дізнався із засобів масової інформації.

Водночас, на думку самого Козуба, вплив Миколи Онула та його людей на Кличко не мав вирішального значення, оскільки цьому впливу Ігор Борисович успішно протистояв, починаючи із початку цього року. За міркуваннями Козуба, Онул знадобився Кличку лише, як «грошовитий» дублер.

Як стало відомо з політичних кіл Кіровограду, екс - керівник  вважає справжньою причиною його звільнення з посади голови міського осередку УДАР – його активну участь 23 квітня п.р. у спільному з ВО "Свобода" захисті Свято-Володимирського храму у Новоархангельську. Про можливість такого покарання з боку Кличка його попереджували з центрального офісу партії, не дивлячись на те, що Кіровоградський партійний осередок підтримав збереження храму в УПЦ КП, виходячи із патріотичних міркувань та його первісної належності з моменту побудови.

Проте, після успішного захисту храму від посягань УПЦ МП на Віталія Кличка та його найближче партійне оточення посилився тиск з боку керівництва Московського Патріархату через російських спонсорів політичної сили УДАР. Зокрема, Віталію закидалися претензії щодо близькості Ігоря Козуба до керуючого Кіровоградською єпархією УПЦ КП єпископа Марка (Левків) та через нього до патріарха Філарета. До того ж, російським спонсорам Кличка не сподобалось несанкціоноване та дуже щільне співробітництво місцевого осередку зі «Свободою» у справі протидії московській церковній експансії.

Тут слід нагадати, що навіть офіційно основним спонсором «Фонду братів Кличків» за останні роки був Михайло Спектор (у вузьких колах більш відомий як «Скрипач»), який представляє в Україні бізнес-інтереси групи напівкримінальних московських підприємців (колишнє організоване злочинне угрупування «Лужники»), замінивши вбитого У Києві «смотрящего» Максима Курочкіна («Макса Скаженого»).

За оцінками прихильників скинутого очільника Кіровоградського осередку УДАР, останній постраждав через те, що Кличко не має нічого спільного ані з християнством, ані з патріотизмом. Насправді дотримуючись атеїстичних поглядів та не бажаючи глибоко вникати у релігійні справи, такі, наприклад, як об’єднання всіх християнських конфесій в Україні в єдину помісну церкву, протидія іноземній політичній експансії та насадженню іноземної пропаганди через релігійні структури, Кличко в черговий раз продемонстрував, що йому до майбутнього України немає діла. Він вирішив на користь «поважних людей» з Москви, прибравши з посади у Кіровограді віруючу людину та справжнього патріота Козуба та продавши місто близькому до діючої влади Миколі Онулу.

До того ж, можна очікувати, що відтепер співпрацю між опозиційними силами УДАР та «Свобода» і спільне проведення патріотичних акцій на Кіровоградщини буде згорнуто. Бо, як вже неодноразово доводило життя, така співпраця тільки декларується лідером УДАР, а коли доходить до реальних справ, він одразу лякається московського або американського «дяді», чи німецької «тьоті».    

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.