Клюєв підготував проект нового складу Кабінету Міністрів

04 вересня 2013, 15:27
Власник сторінки
0
237

Несподівані розстановки

У той час, коли опозиційні лідери проводили всеукраїнську акцію «Вставай, Україно!»,  Секретар РНБО Андрій Клюєв, як виявляється, займався серйозною інтелектуальною роботою.

За інформацією досить надійного джерела, напередодні Дня Незалежності України групою експертів, очолюваних  А. Клюєвим, завершена робота над проектом реформування Уряду.

При цьому в основу цього документа було покладено положення про те, що у листопаді 2013 р. Україна неодмінно підписує Угоду про Асоціацію з ЄС.

Виходячи з цієї базової умови, визнається нагальна потреба реформування Уряду як двигуна наступних змін у економічній та соціальній політиці держави на найближчі пꞌять років.

У документі констатується, що виконання такого масштабного і складного завдання вимагає створення нового Уряду, до складу якого мають увійти молоді, високопрофесійні з досвідом роботи над реалізацією масштабних проектів у економічній та соціальній сферах, готові до ефективної командної роботи кадри.

Подальше функціонування нинішнього уряду, на думку експертів, стає гальмом швидких та позитивних змін.

В той же час йдеться не про створення коаліційного уряду, а про  уряд технократів та політиків-прагматиків, які погодяться на найближче пꞌятиріччя відмовитися від політичної діяльності.

Як заявило джерело інформації, у червні поточного року А.Клюєв схвалив таку ідею.

Після цього експертами була проведена робота над визначенням оптимальної структури уряду і його персонального складу.

Розглядалися дві моделі.

Модель А

Уряд формується переважно з числа нинішніх представників «молодої команди» в ньому з частковим залученням до його складу відомих менеджерів високого рангу з відомих українських фінансово-промислових корпорацій, іноземних компаній та неурядових громадських організацій.

Модель Б

Уряд формується лише частково  з числа нинішніх представників «молодої команди» в ньому з більш широким залученням до його складу відомих менеджерів високого рангу з відомих українських фінансово-промислових корпорацій, іноземних компаній та неурядових громадських організацій.

Наприкінці липня ці дві моделі було покладено на стіл Клюєва. Після їх обговорення він прийняв модель А, але висловив думку щодо необхідності приділити увагу пошуку кандидатів, особливо у гуманітарний блок Уряду, з неурядових громадських організацій на посади заступників міністрів.

В результаті, як заявило джерело, в середині серпня поточного року було завершено роботу над визначенням основних  кандидатів до складу нового Уряду.

Як зазначило джерело, А.Клюєв відмовився ставити у схему прізвище майбутнього премꞌєр-міністра, з чого експерти зробили висновок, що він не захотів розголошувати «таємницю» своєї власної перспективи.

Але в той же час ним особисто була названа як найбільше оптимальна кандидатура Сергія Арбузова.

Найбільш цікавими пропозиціями були названі наступні: перший віце-премꞌєр – Олександр Вілкул (альтернатива:   Петро Порошенко);

Віце-премꞌєри: Сергій Клюєв (альтернатива: Юрій Бойко);

                           Костянтин Єлісєєв (альтернатива: Андрій Гончарук)

                           Володимир Козак (альтернатива: Генадій Темник)

Міністри:

          внутрішніх справ – Віталій Захарченко

          доходів та зборів – Олександр Клименко

          закордонних справ –  Леонід Кожара (альтернатива: С.Льовочкін)

          науки і освіти – Михайло Згуровський (альтернатива: Д.Табачник).

         

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.