Про те, як і кому компанія «Укртелеком» продає особисті дані клієнтів.

09 вересня 2013, 11:26
Власник сторінки
0
1051

Про те, як компанія «Укртелеком» продає особисті дані клієнтів та займається вимаганням грошей у клієнтів (стаття 189 та стаття 182 КК України)

22 грудня 2010 року я підписала контракт з компанією «Укртелеком» про надання послуг 3G Інтернету. Користувалася я тим Інтернетом кілька місяців, після чого у мене вкрали модем. Кілька місяців я вже користувалася іншим Інтернетом, а про попередній забула. Ще за кілька місяців на адресу мого проживання надійшов лист із суду, про те, що я повинна сплатити компанії «Укртелеком» 280 грн за Інтернет. В найближчому відділені компанії, я дізналася, що за умовами контракту вони надають послугу Інтернету 2 чи 3 місяці, після несплати послуги перестають надаватися. Тобто теоретично я «користувалася» їхніми послугами, тому я вирішила сплатити дану суму та 57 грн судового збору та закрити контракт у відділенні «Укртелекому» у м. Києві на Проспекті Перемоги 89 а, після чого мене запевнили, що я нікому нічого не винна, що очевидно, адже дію контракту припинено. Про існування даної компанії я забула.

У п’ятницю 6 вересня 2013 року о 21 годині мені зателефонував чолов’яга, який представився працівником  компанії “Универсальная Коллекторская Группа” і досить загрозливій формі повідомив, що я вина компанії «Utel» 480 грн. Довго думала, і згадала за той контракт. Сказала даному колектору, що це помилка, адже я давно закрила контракт. У неділю мені знову зателефонували з даної компанії, і повідомили, що я винна вже 485 грн, коли я почала з’ясовувати ситуацію, мені порекомендували підійти у дане відділення. До речі, що дивно, чому протягом 2 років мені ніхто не телефонував з компанії, а тут одразу з колекторської контори? У відділення я підійшла, касир погодилася зі мною, що є сплачені мною суми, і це якась помилка, і мій борг сягає «лише 182 грн». На запитання яким чином у мене борг, адже я закрила контракт і сплатила усі необхідні суми ще 2 роки тому, жіночка знизувала плечима і казала «помилка, але заплатіть 180 грн». Знайшла багато аналогічних ситуацій від людей в Інтернеті з цією ж компанією і такою ж послугою (http://forum.ligazakon.ua/index.php?/topic/7072-kollektori-ot-ukrtelekoma/), і зрозуміла, шо то не я дурна, то таки сани не їдуть. Справа у тому, що вони навмисно шукають людей за певний час (2-3 роки), які вже вірогідно не зберегли своїх контрактів і чеків і до речі, в колекторській конторі постійно допитуються чи є в тебе контракт на, що відповідаєш « та десь уже загубився за стільки часу…». Спеціалісти пояснили мені, що дана ситуація підпадає під статтю 189 КК України про «вимагання грошей», також під статтю 182 того ж кодексу «незаконний збір, зберігання та розповсюдження інформації про особу без її згоди». Також є ще кілька додаткових статей, які стосуються захисту прав споживачів і тп.

Ситуація дуже дивна, адже ПО ПЕРШЕ, колектори вимагають то 480 то 482 то 485 грн, тоді, коли в відділенні кажуть, що мій «борг» всього лише 182 грн, ПО ДРУГЕ, чому телефонують мені за 2 роки після всього і одразу колектори?, ПО ТРЕТЄ, яким чином в мене може бути особистий рахунок та борги в компанії, контракт з якою я розірвала і послуги якої мені не надаються? ПО ЧЕТВЕРТЕ, яке право має компанія продавати мої особисті дані напівлегальним чи нелегальним установам, які мене турбують серед ночі, погрожують (конфіскацією майна, до речі!)  і взагалі володіють моєю ОСОБИСТОЮ інформацією? ПО ПЯТЕ, строк подання судової заяви у випадку, якшо це робилося за законом і в мене дійсно були борги триває три роки, чому на мене не подали в суд, якшо в мене дійсно борги? Всі ці питання аж надто риторичні.   

ВИСНОВКИ.  Мати справу із нашою міліцією штука затратна, некорисна, марудна, довга і мало результатна. Компанія масштабів «Укртелекому», втім як ЖОДНА компанія не має права розголошувати конфіденційну інформацію клієнтів. Мені не шкода, ані 182, ані 480 грн, але чому я маю їх віддавати, якшо я їх нікому не винна? Сьогодні в мене вимагають 400 грн, завтра позвонять і будуть вимагати 10,000! Це абсурд, і кримінал по суті. В нашій країні процвітають різного штибу афери, однак мусить тому бути край. З цього всього, виходить, що кожен клієнт цієї компанії під загрозою і його особиста інформація може бути будь де. Силою поважаючих себе людей, я хочу припинити співробітництво з такими брудними установами, якшо ми не користуватимемося їхніми послугами, вони зникнуть. І на замітку, всім теперішнім і колишнім користувачам Інтернету «ОГО» якщо ви вже з ними зв’язалися, ОБОВЯЗКОВО зберігайте всі чеки та контракти, як не за рік, то за 5 може виявитися, що у вас космічні «борги», і непевні особи матимуть доступ до вашої адреси, телефону та інших особистих даних.  


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: криминал,Интернет-связь,мошенники,рекет,Укртелеком,коллекторы,вимагання
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.