Різдвяний концерт в Будинку художника у Києві: Дивні;, Росава, Тарас Чубай

16 січня 2012, 15:51
Власник сторінки
Журналіст, фотокореспондент
0
39
Різдвяний концерт в Будинку художника у Києві: Дивні;, Росава, Тарас Чубай

Різдвяний концерт в Будинку художника у Києві: Дивні;, Росава, Тарас Чубай

Вчора, 15 січня Нового вже року у Київському Будинку художника відбувся Різдвяний концерт, який організували “Спортивні та культурні ініціативи”. Цей захід відбувався в столиці вже 3-ій рік поспіль, але я відвідала його вперше. 
Серед учасників - гурт Дивні (насправді, лише їхній вокаліст Віталій Боднар з камерним оркестром), Росава (із джазовим бендом), ну і неперевершений Тарас Чубай. Останнього ми мали змогу почути ще заздалегідь перед концертом: стоячи у холі вслухалися в його репетиційні наспіви :)

Спершу виступив Віталій Боднар у супроводі камерного оркестру. Потім до нього долучився чоловічий хор зі Львова, і разом вони заспівали Небо і земля, Бог на світ з’явився, Вечір землю обняв, А вже Різдво.

Після них на сцену вийшла Росава із прекрасним джазовим бендом. Шовковим голосом проспівала Silent Night - англійською, французькою і українською мовами. Потім - кілька ліричних і кілька веселих пісень зі свого репертуару.
При нагоді нагадала хлопцям, присутнім у залі, що Меланки - дуже вдалий час для сватання і порадила тим, хто ще не сватався, зробити це найближчим часом :) Додатковим мотиватором виступила її пісня Отака я дівчина!.

Далі виступав Тарас Чубай. Поки налаштовував інструменти, попросив трохи почекати і порозповідати один одному якихось анекдотів. Хтось, мабуть, сприйняв це буквально, і в залі розлігся гучний сміх.
Потім Тарас привітався теж жартівливо: “Здраствуйте. Пєрєд вамі виступіт заслужений артіст Украіни Тарас Чубай і виполніт пєсню на украінском язикє..” Ну і далі пішли вже самі пісні на украінском язикє..:)
Були і народні колядки: Нині Рождество, Нова радість стала, і авторські: Вифлеєм (сл.Костя Москальця), Коляда (сл.Богдана Ігоря Антонича), Миколай бородатий.
Перед виконанням Вифлеєму Тарас розповів історію, як йому на Різдво зателефонував друг зі Львова і дав послухати дитячі співи.. Виявляється, до нього прийшли колядники і заколядували саме Вифлеєм. Чубай зізнався, що важко було в тому співі розібрати його колядку, (бо співати її насправді важко), але сам факт, звісно – приємний.
На прохання із залу Тарас також заспівав “Мову Гайову”. Ну, і не обійшлося, звісно, без “Вона” і “Я піду в далекі гори..”..
Виступ Тараса Чубая перетворив вечір у справжнє сімейне свято. Біля сцени танцювали і веселилися діточки, зал радів і підспівував. Серед малечі були і діти Тараса: донька Меланка і син Марко. Вже під кінець концерту Марко вирішив підійти ближче до татка і виліз на саму сцену :)))
Наостанок Тарас побажав, щоби українці в Києві не відчували себе діаспорою і закликав “брати владу в свої руки”. Мусимо прислухатися до його слів..;)
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: концерт,гламур,колядки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.