Молодорухівці відвідали Франко Фест

01 серпня 2012, 11:53
Власник сторінки
0
536
Молодорухівці відвідали Франко Фест

Молодорухівці відвідали Франко Фест

Франко Фест... Не досить зрозуміла не перший погляд назва фестивалю, але це не робить його менш захоплюючим та грандіозним. Саме завдяки цій події рідне село Івана Яковича Франка – Нагуєвичі 27-29 липня відвідало більше десяти тисяч людей . Серед них і молодорухівці з Луцька, Києва, Івано-Франківська, Львова та інших міст.

Варто зазначити, що Фест відзначився своєю масштабністю, як для першого року його організації. Та і слова: «Слухайте українське, читайте українське, приїжджайте до нас» є нині дуже актуальними, коли, на жаль, забувається усе рідне та дороге серцю.

У перший же день усіх присутніх розвеселила або як кажуть на сленгу «прокачала» рідна Луцька «ФлайзЗза». Не так часто можна почути дійсно якісний регі. Спеки додав і «Скрябін», який, до речі, був ініціатором вибачення пред Франком за слова «Владімєрскій централ». ( Це, мабуть, правильно, бо Фест має на меті підтримати усе українське і популяризувати Франка ).

Пишучи про цю подію, не можна не згадати і про нічні читання поетів-аматорів, і про їхні змагання удень. Не скрізь побачиш таку підтримку молоді. Це яскрава можливість проявити себе та «почерпнути» натхнення інших. «Веремій»… Чи не найбільш очікувана група фестивалю для багатьох. А які дива вони творять у день виступу разом з «Тартаком»? Музика починає гріти душу, гордість переповнює душу, а молодорухівська футболка весь час колишеться від вітру, який лине з вуст люду: "Там, де сонце встає.. Там, де спить тихий гай..Ти у колиску вітрів повертай... повертай..."

А ще приємно було знайомитись з іншими РУХівцями. Коли чуєш: «Слава Україні! А у тебе знайома футболка», починаєш думати: «А ми ж усюди!».

Життя у наметах. Саме тоді у нагоді стає досвід отриманий на Всеукраїнському таборуванні біля Говерли. Але, на жаль, немає тушонки Рухівської, але сусіди такі ж доброзичливі.

На завершенні варто згадати, що в останній день усіх намочив шалений дощ. Але, коли ти живеш на Волині - це не страшно. Ще й у голові крутиться: «А мені то все байдуже, бо біля мене справжній друже». Це все завдяки файним хлопцям з Рівного «От Вінта», які разом із «Гайдамаками» поставили файну крапку у кінці Франко Фесту.

Отже, поезія, нічні читання, театр, українська музика, купа цікавих та позитивних людей, куліш.. Співи усю ніч біля вогнища, «Лента за лентою».. Було все! Чекаємо з нетерпінням другого фестивалю. Нам є чим пишатися. Слава Україні!

Андрій Савчук, заступник Голови Волинської ОО «Молодий Народний Рух»
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: фестиваль,Волынская область
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.