Навчалися досягати успіху в братів Кличко

02 вересня 2012, 21:29
Власник сторінки
0
30
Навчалися досягати успіху в братів Кличко

Навчалися досягати успіху в братів Кличко

«Якщо в житті ти досяг успіху, якщо тобі допомагає удача – зроби що-небудь для інших, допоможи тим, хто бідує. Я та мій брат Віталій дотримуємося цього принципу»
Володимир Кличко

Розповісти дітям про формулу успіху, навчити вірити у власні сили, перемагати труднощі та впевнено йти до своєї мети, набути лідерських якостей - з такою метою Фонд братів Кличко організував освітній табір «Майстерня успіху». Протягом 14 днів підлітки з України, Росії та Білорусі створювали Проекти зміни Світу, світу добра і щастя, благородства, відкритості, позитивного мислення та любові.
До Пущі-Водиці, де на базі літнього табору «Лідер» з 9 по 23 серпня проводилася «Майстерня успіху», приїхали 183 талановитих дитини віком 11-15 років, які безкоштовно отримали путівки від Фонду братів Кличків. Цьому передував непростий етап конкурсного відбору, адже надійшло 1200 заявок від бажаючих з усієї України. Тому до табору потрапили найкращі, дуже цікаві та незвичайні діти, кожен з яких має свої амбіції, бажання та життєві цілі. До їх числа увійшло і восьмеро підлітків з Хмельницької області.
Переможці конкурсу приїхали з певними надіями, намірами та очікуваннями. Але, пробувши там лише кілька днів, впевнилися, що табір перевершив усі сподівання. Виявилося набагато цікавіше, ніж всі могли собі уявити. Організатори проекту підготували надзвичайно цікаву, насичену та корисну програму. «Ми намагалися у таборі створити проекцію реального світу та допомогти дітям бути не лише успішними у ньому, а й спробувати власними силами змінити його на краще. – зазначила виконавчий директор Фонду Ганна Старостенко. – І діти прекрасно впоралися з поставленим завданням: через розкриття власних талантів, через роботу у команді вони готові змінювати реальність та досягати успіху у цьому.»
На відміну від минулорічного табору, який мав тематику кіномистецтва, друга «Майстерня» значно розширила напрямки діяльності. Були створені студії за напрямком естради, масових комунікацій, рукоділля та декору, мистецтва кіно, фотографії та живопису, спорту, ігор та стратегії. Згодом кожна студія поділилася на три команди, які називалися екіпажами.
Основна діяльність табору була спрямована на розробку проектів зміни світу. Протягом двох тижнів кипіла важка розумова та творча робота. Змінити світ – справа відповідальна і непроста, але цілком можлива та реальна, - запевняли дітей організатори. І головне, що діти справді повірили в свої проекти і просто «загорілися» ідеєю їх створення. При цьому кожна команда продумала детальний план дій для досягнення своєї кінцевої мети. Дитячі проекти вражали неординарністю, креативністю та різноманіттям напрямків, у яких діти хочуть змінювати світ. Досить доцільними були ідеї з проекту озеленення планети, в рамках якого було започатковано «Алею майстерні» і висаджено дерева. Милосердним був проект, націлений на допомогу дітям з обмеженими можливостями. Глобальний, але потрібний - досягнення рівності між різними соціальними прошарками населення. Цікавою була ідея створення дитячого телеканалу, де діти матимуть можливість спробувати себе в ролі телеведучих, операторів, креативної групи і проявити свої телевізійні здібності. Активні дітлахи створили не лише власний телеканал «Шишки-ТВ», а й власне радіо «Едем-FM». Це лише деякі з проектів зміни світу, було озвучено ще багато цікавих та корисних ідей. Але усі погодилися, що змінювати світ варто починати із себе. І робити це можна і треба вже сьогодні.
Щодня на гостину в «Майстерню успіху» приходили «зіркові» гості, яких у таборі було досить багато. Кожен з них розповідав про свій шлях до успіху. В усіх були і злети, і падіння, але вони зуміли піднятися, зібратися з силами і рушити далі. Їх приклад надихав дітей та вселяв віру в майбутнє. Найяскравішими гостями були журналісти та телеведучі Ольга Фреймут («Новий канал»), Юрій Горбунов («1+1»), Анастасія Даугуле («Інтер»), Василіса Фролова («Перший національний»), Анатолій Анатоліч («1+1» та «Хіт FM»), олімпійська чемпіонка Лілія Подкопаєва, скульптор Олег Пінчук та інші видатні цікаві особистості. Вони проводили майстер-класи, спілкувалися з учасниками табору, відповідали на усі запитання, що цікавили дітей. Незабутнім був танцювальний майстер-клас, проведений хореографом Олександром Лещенком. Такий собі міні – МАЙDАН`S на стадіоні табору, близько 200 людей, цікава танцювальна композиція. А опісля цього «Майстерня успіху» навчила Олександра танцювати свій традиційний танець – Тунак. Багатьох вразив виступ переможців шоу «Україна має талант - 4» колективу «Workout». Хлопці виробляли такі чудеса на турніках, що в усіх аж подих перехоплювало. Вже після їх від’їзду турніки почали користуватися більшою популярністю серед молоді. Багато хлопців, захоплені, намагалися повторити елементи виступу колективу.
Та найочікуванішим гостем, звісно, був сам Володимир Кличко. Він приїхав 13 серпня, на День народження Фонду. Так, цьогоріч Фонду братів Кличків виповнилося 9 років. Увесь цей час Фонд віддано несе свою місію - створення належних умов для гармонійного розвитку підростаючого покоління України. Діяльність Фонду спрямована на популяризацію спорту і здорового способу життя, освітні проекти, будівництво спортивних дитячих майданчиків. На меті у братів Кличків – побачити молодь України здоровою та активною. Так, це справа не одного дня, але 103 дитячих майданчики вже збудованих по всій Україні свідчать про масштаби та довгостроковість проекту. Нещодавно відкрили такий і в Хмельницькому, за адресою вул. Трудова, 17. Подібні є в Летичеві та Шепетівці.
До Дня народження Фонду учасники табору готувалися ретельно, продумали цікаву концертну програму та розваги для гостей. Спочатку кожна студія та екіпаж представили себе, а, познайомившись, перейшли до цікавинок, які підготували. Досить незвичним завданням було скласти живу скульптуру. Для цього Володимир Кличко та директор Фонду Ганна Старостенко стали основою композиції, а діти створили навколо них серце. Завершилася тепла зустріч відповідями на запитання. Говорили про ринг, табір та секрет успіху.
Володимир Кличко поділився своїми враженнями від табору «Майстерня успіху»: “Я не бачив жодної невдоволеної дитини чи дитини, яка не хоче грати чи творити з рештою групи. Приємно бачити їх усміхнені обличчя, їх ентузіазм та бажання працювати разом. Я вражений до глибини душі, наскільки вони креативні, життєрадісні та цілеспрямовані. За майбутнє країни не варто хвилюватися, якщо воно в руках таких творчих та відповідальних дітей».
Усі разом, закриваючи зміну, запустили в небо повітряні кульки з бажаннями та мріями. А разом із ними відпустили всі тривоги, страхи та переживання. Лишилися тільки хороший настрій, нові враження та стимул йти до успіху. А нотку романтики в передпрощальний настрій вніс вечір біля вогнища, з піснями під гітару та дружніми розмовами. А найвитриваліші відправилися до озера зустрічати світанок. Сидячи на березі, ділилися враженнями від табору.
Єгор Бероєв, м. Дніпропетровськ: «Наприклад, я став більше цінувати роботу в команді та особисті відносини, став розуміти, що не завжди краще робити все одному».
Альона Хінчик, м. Акимівка, Запорізька область: «Впевненість у собі та своїх силах - це найголовніше. А також "Майстерня успіху" подарувала мені найкращих друзів з усієї України».
Рома Коваль, Хмельницький: «Від "Майстерні успіху" у мене залишились дуже теплі та щирі спогади. Ця освітня програма дала мені багато нових знань, які вже мені дуже допомагають і будуть допомагати в майбутньому...»
А що ж буде після табору? Над цим задумувалися і діти, і організатори. Як зробити так, щоб той контакт, який налагодили тут, зберігся до наступної зустрічі, яка неодмінно відбудеться. «Головний принцип «Майстерні Успіху» - Бажай і роби, - розповідає Євген Мірошниченко, автор програми «Майстерня Успіху!», - Діти самі визначають свою мету, знаходять однодумців, працюють у команді та досягають поставленої мети. Для нас надзвичайно важливо, що буде відбуватися з цими дітьми після табору, коли вони повернуться додому: наскільки вони зможуть ефективно переходити від власних бажань до реальних кроків. Саме тому ми плануємо підтримувати подальший зв`язок із нашими вихованцями та допомагати втілювати в життя їх ідеї, народжені в таборі».
Для підтримки зв’язків та комунікацій було створене Місто Основа. У віртуальному місті продовжуватиметься робота над проектами, діти знову розподілилися на шість нових груп. Кожна з них організовуватиме роботу, спрямовану на об’єднання молоді зі спільними інтересами, спілкування, розвиток і продовження розпочатої в таборі діяльності. І, звісно, змінюватиме світ на краще!

учасниця проекту Катерина Уманець
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Кличко,фонд Кличко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.