У Тернополі за сприяння Свободи відбувся обласний чемпіонат StreetWorkout

04 січня 2013, 05:26
Власник сторінки
0
11
У Тернополі за сприяння Свободи відбувся обласний чемпіонат StreetWorkout

У Тернополі за сприяння Свободи відбувся обласний чемпіонат StreetWorkout

Якщо ви бачите юрбу хлопців у своєму дворі які не сидять на лавочці з пляшкою пива, а виконують акробатичні трюки чи просто качають м’язи на турніках і брусах це воркаутери. Молодь, філософією якої є здоровий спосіб життя. Street workout заснований на вправах з власною вагою, головний акцент у яких робиться на розвиток сили і витривалості.
Зимою, вперше в м.Тернополі відбулися змагання з стріт воркауту (Street workout). Незважаючи на морозну погоду на спортмайданчику 14 школи 29 грудня зібралось чимало люду. До участі долучилось чимало молоді, приїхали учасники з Тернополя, Підволочиська, Козови та Підгайців загалом 24 воркаутери та декілька десятків глядачів. Вік учасників від 13 до 21 року, при тому що самі юні воркаутери досить вправно виконують різноманітні вправи.
Організаторами змагань стали ТМГО «Твереза тернопільщина», Автономні націоналісти, та голова ОСМ «Зарево» Михайло Сиртюк.
Вікових обмежень тут не має. Воркаутом займаються від маленьких і до великих хоча воркаутер в 20 років вважається досить зрілим спортсменом. Окрім того що молоді хлопці замаються спортом просто на свіждому повітрі не потрібно витрачатись на дорогі спортзали, чи їхати кудись далеко. Турніки та бруси є практично усюди. Хоча для професійних виступів все ж таки потрібно спеціальне обладнання.

"Ми будемо докладати максимум зусиль для популяризації цього виду занять серед молоді. Адже за даними ВООЗ Україна перша в світі за рівнем дитячого алкоголізму. Цю ситуацію потрібно змінити в найкоротші терміни, якщо ми хочемо мати хоч якесь майбутнє. Залучення молоді до активного відпочинку, зайняття спортом, пропаганда здорового способу життя - це перші кроки на шляху до розвитку здорової нації.
зазначив член тернопільської обласної громадської організації "Твереза Тернопільщина" - Мороз Ростислав"

Переможцями стали спортсмени у різних категоріях та видах вправ:
Силова підготовка (бруси до 16)
1. Павло Пащенко
2. Артем Ткаченко
3. Юрій Снєжик
Силова підготовка (бруси після 16)
1. Іван Твердун
2. Володимир Николин
3. Іван Засць

Джимбарр
1. Андрій Михайлович
2. Андрейчук Ростислав
3. Кривінський Едуард

Технічний фрістайл
1. Андрій Михайлович
2. Олег Дзиндра
3. Артур Штальдер

Силовий фрістайл
1. Олександр Полянко
2. Іван Твердун
3. Роман Каракуць

Судді:
Віталій Даньків - силовий фрістайл
Руслан Гладин - техніка, силова підготовка
Ростислав Андрейчук - джимбарр

На змагання приїхали з такого району, як Підволочиськ,Зборів,Тернопіль,Козова.

Наймолодшому учаснику 13 років, а найстаршому 21.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Украины
ТЕГИ: Тернополь,ВО Свобода
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.