Вогонь з Олімпу у Карпатах

21 травня 2014, 20:29
Власник сторінки
журналист
0
22

Це не фантастика, а цілком реальна перспектива, реалізація якої стане можливою, якщо МОК позитивно сприйме бажання України прийняти в себе зимові Олімпійські ігри -2022.

Отримання права на проведення такого заходу, є важливим для України, адже це може стати   фактором, здатним консолідувати та об’єднати країну. А це питання, як відомо, на часі. 

Звісно, завжди знайдуться критики, які без особливого ентузіазму сприймають, будь –які, амбітні ідеї. Цього разу, вони закидають Карпатам відсутність необхідної інфраструктури. Однак, контраргументом може слугувати те, що наші гори залишились у первозданному вигляді, а це дає унікальну можливість збудувати об’єкти з продуманим плануванням та уникнути необхідності компенсацій за знесення будівель, які не будуть  вписуватись в загальну концепцію.
 А Львів, в свою чергу,  отримає спортивне містечко-сателіт, що підвищить туристичну привабливість усього регіону.

Отож, що нам ще дає підстави для оптимізму?

Річ в тому, що спочатку про можливу участь у конкурсі, що визначатиме місце проведення,  повідомили близько 13 країн світу. Однак, конкурентні позиції України підвищив той факт, що офіційно надати заявки  спромоглись лише 5 країн: Алмати (Казахстан),  Львів (Україна),  Краків (Польща),  Осло (Норвегія) та Пекін (Китай).

Отже, конкуренція істотно зменшилась.

Крім того, Україна вже успішно провела Євро-2012, що дає підстави сприймати її заявку досить  серйозно.

 Про  ідею проведення Зимової Олімпіади, Україна повідомила громадськість  ще в травні 2010 року.Почесну місію, її озвучити  доручили тодішньому Президенту України.

Президент Янукович й тут не зміг обійтись без географічного конфузу і сказав про те, що планує провести Олімпіаду на Буковині. Звісно прес-служба згодом це твердження спростувала, заявивши, що Президент таки обмовився, бо мав на увазі не Буковину,- а  Буковель.

Однак, те як це спростування  озвучила пані Герман, заслуговує дослівного цитування:

"Йшлося про Буковель у Карпатах. Зрештою, на Буковині також є пагорбки і це ще теж Карпати. Там, пам`пам'ятаєте Франківська область з Чернігівською, тобто Чернівецькою через річку, через Черемош. Одна частина гори на буковинській стороні, а друга на прикарпатській, так що там сенсації немає", - заявила вона.

Звісно, сенсації не має, якихось пару сотень кілометрів.

А поки, звичайні громадяни патріотично сподіваються на позитивний розгляд Олімпійської Заявки, інші, менш патріотичні, однак більш підприємливі, вже намагаються на цьому все заробити.
Якщо ввести в пошукову систему «земельна ділянка, Карпати, зимова Олімпіада 2022» - то знайдемо десятки оголошень з продажу ділянок для комерційного використання, вартістю в мільйони доларів. Оголошення постійно оновлюють, вочевидь бажаючих придбати такий дорогий лотерейний квиток не так багато.
Адже існує ймовірність, що навіть, отримавши добро від МОК, Україна може відмовитись від проведення такого заходу через політичну нестабільність в країні.
Як це, наприклад, сталося з Євробаскет-2015. Втім оргкомітет цього заходу поки не поспішає приймати відмову України, в черговий раз відклавши прийняття остаточного  рішення до першої половини червня 2014 року.

У підсумку, ми  маємо аж 2 спортивні інтриги: рішення по Єкробаскет-2015 ми дізнаємось вже незабаром, а от вердикту, де оголосять  місце проведення Зимової Олімпіади доведеться ще зачекати.
Усі крапки на «і» будуть розставлені  на початку 2015 року, коли Міжнародний Олімпійський Комітет визначитися з країною-переможцем.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости спорта
ТЕГИ: Олімпіада-2022
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.