Студентське "Так" на нідерландській стіні

07 квітня 2016, 00:54
Власник сторінки
Аналитик
2
213
Студентське  Так  на нідерландській стіні

В переддень референдуму близько тисячі студентів об’єднали шлях від посольства Нідерландів до Європейської площі «ланцюгом єдності», щоб закликати проголосувати «за» ратифікацію договору про асоціацію

Знайома історія. Біля напису "Україна - це Європа" поставили знак запитання. На центральних вулицях столиці з'являються сотні студентів, щоб після неї поставити знак оклику. Майорять прапори України та Європейського Союзу, жовті та блакитні кульки, чути українські пісні, а довкола усміхнені молоді обличчя. Все майже так, як було три роки тому. Тільки на вулиці значно тепліше. Від посольства Нідерландів до Європейської площі, один за одним, взявшись за руки, стали студенти київських ВНЗ. Символічний шлях, довжиною в півтори тисячі метрів можна об'єднати не лише закликом до підтримки, а і питанням " А яка ж реальна довжина європейського шляху України?" "Ланцюг єдності" - це вже третя хвиля студентської ініціативи, присвяченої підтримці України напередодні референдуму у Нідерландах. Позаду і запис відео-звернення, і написання листа до Посла Нідерландів в Україні. Сьогодні, очікуючи результатів голосування, у повітрі зависло питання "Чи почула ти те, що ми хотіли сказати, шановна Європо?". Але нажаль, в міжнародних відносинах не має відмітки "прочитано" як у  Facebook. Тому лишається тільки чекати офіційних результатів підрахунку. І можливо, ми розгубили трохи надії на європейському шляху, може зарано відкоркували шампанське за перемогу, проте ми досі тримаємо один одного за руки в тяжкі для держави дні. Ми підіймаємо голову, жмурячі очі від сонця, щоб подивитись на наш прапор. Ми посміхаємось. 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.