Кияни vs КМДА: хто кого…

09 квітня 2015, 13:39
Власник сторінки
Юрист, общественный деятель
0
100

Спроби громадського самоврядування у Києві

Сьогодні, 9 квітня 2015, в КМДА було призначено проведення Зборів громадськості для формування ініціативної групи Громадської Ради, чому здійснитися, на жаль, не судилося…
А причина цьому організаційний провал Київської Адміністрації : нестача місць для сидіння для всіх 264 учасників, дуже непевний куратор проекту, а найбільш смішне – пропозиція голосувати жовтенькими папірцями замість офіційних бюлетенів. Все це викликало обурення представників громадськості та перенесення Зборів на 16 квітня 2015 року.
Але при більш детальному розгляді громадських організацій , що подали заявку на участь , знайшлось більш ніж 5 % незареєстрованих організацій, хоча постанова КМУ от 03.11.2010 № 996 чітко прописує вимогу легалізації.
 Отже, сьогодні у формуванні ініціативної групи могли взяти участь і представники суб'єктів, що не легалізовані (не зареєстровані) в установленому законодавством порядку, а, отже, їх представники не могли брати участь у голосуванні разом з повноважними представниками. Це трапилося  тому, що на стадії прийому заяв була відсутня перевірка правового статусу суб'єктів, які висловили бажання взяти участь у формуванні ініціативної групи, а також повноважень органів, що делегували представників до складу ініціативної групи.
Також спеціалістами Центру громадського сприяння та правозахисту було виявлено спроби проникнення в Громадську Раду шляхом реєстрації декількох організації однією особою, найвражаючим рекордом було 7 організацій, керівником яких є 1 людина.
Яким буде продовження цього дійства дізнаємося 16 квітня…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: Киев,КГГА,Общество,КМДА,громада,громадська рада,новини,общественность,новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.