Повернемо Київу чисті озера

14 лютого 2015, 15:59
Власник сторінки
0
248
Повернемо Київу чисті озера
оз. Жандарка, 2014 р.

Київські депутати звернулися до екологічних проблем, зокрема, жахливого стану дарницьких озер. Активна робота комісії з контролю за охороною водоймищ тому підтвердження.

Депутатський корпус столиці нарешті береться за стан водойм Києва. Днями взяв участь у засіданні тимчасової контрольної комісії з контролю за охороною водоймищ, джерел, систем питного водопостачання та прилеглих до них територій у Києві, членом якої я є.

Підняв гостре питання санітарного стану водойм Дарницького району, яких зокрема на моєму одинадцятому окрузі чимало — озера Жандарка, Зариваха, Срібний Кіл, затока Дніпра Берковщина. Усі вони, на жаль, у катастрофічному стані.
Протягом року працюю над покращенням стану озера Жандарка (мікрорайон «Позняки 2»), ми планомірно займаємось його санітарним очищенням. Лише з дна підняли 380 кубометрів сміття, працювала важка техніка на пантонах, трюксор, працювали дайвери. На пляж завезено 475 тон піску та 75 тон чорнозему, зариблено 2-ма тоннами білого амура та товстлобика, відремонтовано та пофарбовано у кольори національного прапору підпірну стіну. Ми облаштували волейбольний майданчик, роздягальні, пляжну зону. Загалом зроблено багато роботи, але і цього не достатньо. Мешканці хочуть бачити більш чисте озеро, придатне для купання. У мікрорайоні мешкають майже 100 тис дарничан, які б із задоволенням відпочивали на Жандарці. Санітарно-епідеміологічний стан води лишається негативним, що не дозволяє купатися у водоймищі. 
Очищення дало результати, але в цілому проблему не вирішило, потрібне серйозне втручання, проект покращення екологічного стану акваторії водоймища, який має розробити КП “Плесо”, на балансі якого знаходиться водойма. Але комунальне підприємство на мої звернення відповідає, що в них немає грошей, санітарно-епідеміологічна служба направляє до Дарницької районної адміністрації, а ДРДА – вийшла на підтримку моїх зусиль та готова сприяти у вирішенні цього питання.
У виступі на комісії звернувся до колег, щоб внести зміни в програму соціально-економічного розвитку міста і виділити фінансування на проведення проектних робіт, досліджень, нарешті розпочати вирішувати болюче екологічне питання.
Ми з мешканцями багато вже зробили по очищенню і будемо продовжувати, але нам необхідна підтримка. Жандарка колись була чистою, там є джерела, в чому я переконався, занурюючись з аквалангом. І ми обов’язково знову зробимо озеро чистим і прозорим.
Колеги-депутати жваво брали участь в обговоренні та одностайно підтримали надані мною пропозиції. 
Комісія прийняла рішення щодо розробки КП “Плесо” проектної документації на озеро Жандарка, щодо надання на наступному засіданні повної інформації - якою водойма має бути в ідеалі, санітарно-епідеміологічні, містобудівні вимоги.
Комунальники мають надати перелік заходів по усім водоймам, які є на балансі, і які планується облаштовувати. З вимогою провести перевірку стану та прийняти відповідні рішення звернулись до Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища, Департаменту земельних ресурсів та Фонду охорони навколишнього природного середовища. 
Я переконаний, що проблеми з озерами потрібно вирішувати, а не шукати відмовок. Тож чекаємо на проект від КП «Плесо».

Повернемо Києву чисті озера.



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: Киев,Киевсовет,экология,Днепр,Дарница,депутат,Плесо,Позняки,борьба с мусором,Комиссия,озера,Дарниця,ДРДА,Дарницкий
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.