Не все те золото, що активіст, або Хто замовляв діалог влади з народом?

31 липня 2014, 18:31
Власник сторінки
Держслужбовець
1
206
Не все те золото, що активіст, або Хто замовляв діалог влади з народом?
Той самий МАФ, та сама фантазія...

Відкрита відповідь чиновника Деснянського району на замовну статтю

Мені радили не реагувати... Пропустити повз вуха. Зробити вигляд, що нічого не сталося. Хто не читав — той не помітить. А хто знайшов на просторах Інтернету цей матеріал, вже наступного дня забуде його під гнітом новин із зони АТО, зі Сходу, з Заходу й інших частин світу.

Передісторія така. У двадцятих числах липня на сайті Кореспондент.net з'явився матеріал громадського активіста Андрія Хіщука, який представляє інтереси нещодавно утвореного «Батьківського комітету Деснянського району». Однак впевнений і патріотичний вступ, за який Андрію цілком можна було б потиснути руку, дуже плавно змінився хитрою сумішшю реальних фактів і відвертої брехні. Відносно мене особисто і нової влади найбільшого міського району в Україні — Деснянського.

Так от, повторюся. Мені радили не реагувати. Зробити вигляд... Але після зимових подій на Майдані, якось в голові не вкладається йти стопами режиму Януковича. Пам'ятаєте, як прості люди — студенти, молоді фахівці, робочі, утомлений «середній клас», пенсіонери, ті самі громадські активісти — благали, просили, вимагали: влада, почуй нас!

А у відповідь лише тиша…

Тому не відповісти на звинувачення Андрія Хіщука не можна. Мовчання — не вихід. Це принципова позиція. Навіть враховуючи привернення суспільної уваги до недостовірної інформації та мої ймовірні репутаційні втрати.

Дозвольте нагадати вам, Андрій, що на Майдані народ і громадські активісти закликали до правди. До правди про хабарі, про корупцію, про відсутність чітких життєвих перспектив. До правди про наше з вами реальне життя. Але, як виявилося, ми бачили лише крихітну вершину корупційного айсберга. Отримавши доступ до документів на місцях після перемоги Майдану — в областях, містах, районах — зараз можна сказати лише одне: дорогі українці, спадщина минулої влади — це морок... А точніше, справжнісіньке пекло. Весь цей корупційний бур'ян треба видирати з коренем. Півзаходами обмежуватися не можна.

Не буду зайвий раз повторювати: законодавство країни влаштовано таким чином, що викрити корупціонера важко. Також його вкрай складно звільнити, позбавивши можливості чиновницької наживи. А притягнути до відповідальності, навіть маючи на руках офіційні висновки державних перевіряючих структур, практично неможливо. Адже система створювалася роками... Коли ж це вдається, негайно з’являється відповідна реакція щодо «кривдників» (тобто, до нової влади) якраз у вигляді брехливих статей в Інтернеті.

Поясню. Зовсім недавно закінчилася епопея нової влади Деснянського району зі звільненням вже колишнього начальника управління освіти за грубі фінансові порушення та шести інших чиновників за несумлінне виконання своїх службових обов'язків, які намагалися сховатися від відповідальності на «лікарняному».

Аналіз матеріалу під авторством Андрія Хіщука — підбір фактів, правдивість цифр, ілюстрацій, смислових акцентів — не залишає особисто у мене жодних сумнівів. До моїй нинішній посади, до роботи і її результатам стаття не має жодного відношення. Це просто помста... Яскравий доказ безвиході звільнених корупціонерів і вірного кадрового рішення Деснянської районної державної Адміністрації.

Що ж до ілюстрацій в статті, то хотілося б знову звернутися безпосередньо до автора статті. Шановний Андрію, вам самому не смішно від того, що не останній районний чиновник (тобто, я) вивішую на загальний огляд свій особистий номер мобільного телефону з пропозицією оренди кіосків для роздрібної торгівлі?

Вам не смішно? На відміну від вас, я спеціально знайшов час, щоб знайти ці МАФи й особисто познайомитися з «товаришем по нещастю», з реальним власником конструкцій. Сказати, що «він був здивований» — значить нічого не сказати. Ми постояли, поговорили, разом здивувалися і разом посміхнулись... Сміх, знаєте, дає людині сили для плідної роботи і наступних кроків вперед.

Повертаючись знову до вашої статті, хотів би сказати, що в перерахованих вами компаніях я дійсно працював на різних посадах. Колись... Частина фірм вже пішла в небуття. Інша частина продовжує свою діяльність, але ніякого відношення до них я вже не маю. Тим не менш, ви берете на себе відповідальність заявляти, що ці фірми збираються відновити роботу з якихось корупційних схем.

На цьому ставлю крапку. «Факти» статті, м'яко скажемо, чиїсь фантазії.

Роль громадських активістів в сучасному житті країни всім добре відома. Однак окрім бажання та вміння контролювати владу, виявляти корупційні схеми, домагатися руху країни вперед, громадські активісти повинні володіти... Мораллю. Саме з великої літери. І ставити її на чолі всіх своїх дій і вчинків.

Адже людина без Моралі, яка звалила на свої плечі відповідальність перед співгромадянами, завдає українському суспільству непоправної шкоди. А до чого це може привести наочно демонструє нинішня шалена російська пропаганда...

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: власть и народ,Троещина,Злоупотребление властью,Деснянський район
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.