Найцікавіші лекції і майстер-класи цього тижня у Києві

21 лютого 2011, 10:16
Власник сторінки
журналіст
0
2114

Цього тижня відбудеться багато цікавих подій, серед яких «Платформа» традиційно обрали для вас найкращі. На вас чекають дискусії про енергоефективність та медицину, лекції про мистецтво, археологію та діаспору держав, презентації книжок і якісні музичні к

Понеділок

У понеділок запрошуємо до дискусії про долю Контрактової площі, що відбудеться у Національному університеті Києво-Могилянська академія.

Її буде приурочено до Відкритого міжнародного архітектурного конкурсу на кращий проект благоустрою центральної частини Києва до Євро-2012 та на перспективу.

Котрактова площа вимагає змін. Комерційний простір захопив публічний, тротуари перетворились на парковки, а університет на центральному місці площі все більше нагадує елітарне ґетто. Чинний проект реконструкції не націлений на розв'язання цих проблем, тому потребує альтернативи, котра була б створена спільними зусиллями архітекторів, університетської та мистецької громад. Альтернативний проект має бути урбаністичним експериментом, спрямованим на перетворення Контрактової площі на інтелектуальний та мистецький центр Києва, в основі якого б лежала ідея "зовнішнього кампусу", тобто організація простору Контрактової як розширення простору університету.

Дискусія відбудеться у староакадемічному корпусі НаУКМА, 1-й поверх (вул. Сковороди, 2) о 17.00.

Організатори: Науково-дослідний центр візуальної культури при Національному університеті "Києво-Могилянська академія", Архітектурний клуб.

Засідання з інтернет-маркетингу: "Невідомий контекст: усе, про що ви хотіли дізнатися, але боялися запитати"

У Міжнародній академії маркетингу відбудеться засідання у якому візьмуть участь представники трьох лідерів контектстної реклами: Google, Яндекс та Begun. Зареєструватись до участі можна за телефонами (044) 490-61-33, (097) 455-29-27 або через е-mail: as@learning.in.ua.

Організатор: Міжнародна академія маркетингу. Ціна: 200 грн. Адреса: вул.Златоустівська, 10-12, час початку: 19.00.

Вівторок

Дебати: "Державна медицина краща за приватну?"

Якісне медичне обслуговування є одним із визначальних чинників забезпечення здоров'я нації і, як наслідок, інвестиційної привабливості країни та добробуту громадян.

Проте з часів розпаду Радянського Союзу українська система охорони здоров'я істотно не реформувалася і сьогодні викликає масу нарікань у зв'язку з низькою якістю та доступністю медичного обслуговування.  Очікувана тривалість життя населення України на сьогодні на 10 років нижча, ніж у країнах ЄС, натомість рівень смертності від туберкульозу – у 20 разів вищий.

Таким чином гостро стоїть питання про необхідність проведення реформ у медицині. Діюча система охорони здоров'я демонструє свою нездатність підтримувати здоров'я нації. У дискусії візьмуть участь лікарі, політики та громадські діячі Києва.

Організатор: Фонд «Ефективне управління» Вхід безкоштовний. Місце проведення: вул. Володимирська, 57. Час початку: 19:00. Зареєструватися можна тут.

Презентація книжки "Леся Українка в інтерпретації сучасних дослідників"

Збірка найвідоміших драм Лесі Українки презентується до 140-річчя із дня народження авторки. Передмови до видання написали сучасні дослідники, які поставили собі за мету побачити в цих текстах щось нове.

У презентації візьмуть участь Віра Агеєва, Оксана Забужко, Тамара Гундрова, Володимир Панченко, Олег Соловей, Ростислав Семків, Микола Сулима, Роман Веретельник, Леся Демська-Будзуляк. Вірші Лесі Українки декламуватиме акторка Галина Стефанова.

Організатор: Книгарня «Є». Вхід безкоштовний. Місце проведення: вул. Лисенка, 3. Час початку: 18:00.

Майстер-клас у рамках презентації програми "Cкладна розмова"

Під час майстер-класу HR-спеціаліста Людмили Білоконь розглядатиметься карта мотиваційних цінностей семи основних типів. Ви познайомитеся з теорією відносин і дізнаєтесь, як можна її використовувати у вашому повсякденному житті й роботі.

Майстер-клас запропонує вам інструмент, що дозволяє розуміти мотиваційні цінності людей та дасть відповіді на запитання:
- Як краще зрозуміти оточуючих вас людей, налагодити якісні стосунки й уникнути непотрібних конфліктів?
- Як отримати найкращі результати, витративши менше часу на спілкування з "важкими" людьми?
- Як визначити причини конфліктів і управляти вирішенням конфлікту?
- Як стати більш гнучким, працюючи з людьми, бути більш терпимим до інших і, унаслідок цього, більш творчим у ваших стосунках з іншими?

Організатор: kmbs та Український Центр Медіації. Вхід безкоштовний, обов’язкова реєстрація за адресою stefiniv@kmbs.com.ua. Місце проведення - вул. Волоська 8/5, 4-й корпус, 4-й поверх. Час початку – 17:30

Конференція “Державне управління для енергоефективності та сталого розвитку”

Конференція, присвячена державному управлінню для енергоефективності та сталого розвитку, відбудеться в рамках циклу “Енергоефективні університети”.

У ній візьмуть участь представники органів державної влади та місцевого самоврядування, фахівці українських ВНЗ, які готують фахівців з держуправління, делегати представництв іноземних держав та міжнародних організацій в Україні, представники фінансових інституцій, які інвестують в енергоефективні проекти.

До участі запрошуються освітяни, які готують кадри для державної служби, держслужбовці, робота яких пов’язана з енергоефективністю та сталим розвитком, громадські організації, які працюють в цьому секторів, українські та міжнародні експерти, науковці.

Реєстрація – за адресою yuri@greencubator.info та за телефоном: +380 97 2309411.

Кількість учасників обмежена. Захід триватиме з 10 до 18 години, реєстрація розпочинається о 9-й. Адреса: вул. Пугачова 12/2. Програма конференції оновлюється на сайті організатора.

Лекція «Концептуальне мистецтво. Гранична концентрація сенсу»

Мистецтвознавець Людмила Комарницька в рамках серії лекцій про мистецтво ХХ століття розповість про концептуальне мистецтво.

Дійові особи: Джозеф Кошут, Йозеф Бойс, Сол Левітт, Вітто Аккончі, Деніс Оппенхейм.

Джозеф Кошут свою першу і найвідомішу концептуальну роботу "Один і три стільці" зробив у 1965-му. Вона представляла собою справжній стілець, його фотографію в натуральну величину та статтю зі словника "стілець". В основі його мистецтва завжди була ідея, саме тому він вважав концептуальне мистецтво не вразливим до ринку: "Моє мистецтво ринок не може спотворити, оскільки я створюю не продукти, а ідеї, концептуалізм – єдиний напрям, що ніколи не купував один із верховод художнього ринку Чарлз Саатчі".
 
Організатор: «Культурний проект». Місце проведення: Мистецький арсенал, вул. Лаврська, 12-14. Початок о 19.00. Ціна: абонемент (перша лекція безкоштовна)

Середа

Майстер-клас "Енріко Фермі проти Льва Толстого, або Геніальна Простота"

Практика показує, що успішні фінансові менеджери вміють приймати рішення швидко і якісно, навіть якщо обсяг вхідної інформації є дуже обмеженим.

23 лютого запрошуємо фінансистів-практиків в kmbs на креативний майстер-клас від Євгена Пенцака, лідера програми Master of Banking and Finance [MBF] та викладача kmbs, на тему "Енріко Фермі проти Льва Толстого, або Геніальна ПРОСТОТА".

Майстер-клас присвячено  таким підходам до прийняття бізнес рішень, що провокуватимуть слухачів думати швидко, ефективно та результативно. У сучасному менеджменті такий спосіб прийняття рішень називають методом Фермі.

Організатор: Києво-Могилянська Бізнес-Школа (kmbs). Вартість уточнюйте в організаторів. Місце проведення: вул. Волоська 8/5, 4-й корпус, 4-й поверх. Час початку: 19:00.

Презентація часопису "Політична критика"

"Політична критика" (Krytyka Polityczna) – це інтелектуальна спільнота, що виникла в Польщі на початку 2000-х років і протягом останнього десятиліття стала одним з найважливіших гравців у східноєвропейській публічній сфері. Сьогодні проект складається з інтелектуального часопису, видавництва (серед його авторів – Луї Альтюссер, Зиґмунт Бауман, Ален Бадью, Славой Жижек, Жак Рансьєр та ін.), а також мережі осередків у Польщі.

Центр візуальної культури НаУКМА, на базі якого діє неформальний осередок спільноти, запрошує на презентацію української версії видання "Політична критика". Основна тема першого номеру – "Політичні наркотики". У часописі йдеться про актуальну наркотичну політику в Україні та світі, а також про системні взаємозв'яки між явищем сучасної політики та проблемою наркотиків.

Організатор: Центр візуальної культури НаУКМА. Місце проведення: НаУКМА, вул. Григорія Сковороди, 2. Початок о 16.00. Участь безкоштовна.

Четвер

Круглий стіл: "Підземний Київ: археологія як містоутворювальний фактор. Перспективи розвитку"

Архітектурне бюро Zotov&Co та Архітектурний клуб в рамках підготовки до фестивалю Canactions запрошують взяти участь у засіданні круглого столу на тему: "Підземний Київ: археологія як містоутворювальний фактор. Перспективи розвитку".

У заході візьме участь відомий київський археолог, директор Центру археології при Інституті археології НАН України Михайло Сагайдак.

Засідання відбудеться у приміщенні Архітектурного клубу (3-й поверх Будинку архітектора). Початок о 18.00. Участь безкоштовна.

Лекція Олега Рибачука: «Оцінка й перспективи співпраці Україна – ЄС»

Київська школа економіки запрошує на гостьову лекцію з Олегом Рибачуком. Тема лекції –"Оцінка й перспективи співпраці Україна – ЄС".

Екс-віце-прем’єр-міністр України з питань європейської інтеграції, колишній очільник Адміністрації Президента України та народний депутат Олег Рибачук розповість про можливі позитиви і негативи співпраці України та ЄС.

Лекція відбудеться у Київській школі економіки за адресою вул. Якіра, 13, аудиторія 307 о 15.30. Уточнюйте наявність місць у організаторів.

П’ятниця

20-річчя літературного об'єднання "Нова дегенерація" (творча зустріч)

"Грані Есеїстики" – так називається перший у новому тисячолітті спільний творчий вечір легендарного івано-франківського гурту "Нова ДЕгенерація", присвячений його 20-літтю.

Митці зберуться разом, щоб подискутувати про сучасну українську есеїстику та презентувати свої книжки з серії "De profundis": "Дуби і леви" Івана Андрусяка, "Аналіз крові" Степана Процюка та "Подорож крізь туман" Івана Ципердюка.

Організатор: Книгарня «Є». Вхід безкоштовний. Місце проведення: вул.. Лисенка, 3. Час початку: 18:00.

"Осінній крик яструба": лекція-моноспектакль про Йосифа Бродського

Розумна ресторація запрошує відвідати лекцію-моновиставу "Осінній крик яструба", присвячену Йосифу Бродському. Під час лекції йтиметься про нього, його життя та, передусім, поезію.

У головній ролі – письменник та літературний критик Володимир Пузій. Лекція читатиметься російською мовою.

Організатор: «Розумна ресторація». Вартість – 80 грн.(знижка 20% для студентів). Місце проведення: вул. Пушкінська 9-А. Час початку: 19:00.

Субота

Вікі-тренінг: як створювати статті у Вікіпедії?

Організація "Вікімедіа Україна" та Київський національний університет імені Тараса Шевченка оголошує набір кандидатів на участь у вікі-тренінгу, де вас навчать, як створювати та редагувати статті у Вікіпедії.

Для участі слід надіслати листа із зазначенням ваших прізвища, імені та по батькові, факультету, наукових інтересів та назви статті, яку б ви хотіли створити першою, на електронну адресу: luminaless@gmail.com.

Організатор: «Вікімедіа Україна». Місце проведення: уточнюйте у організаторів. Час початку: 11:00.

Суботня дискусія в PinchukArtCentre (роботи Даміана Ортеги)

Щосуботи о 14.00 у PinchukArtCentre традиційно відбувається обговорення однієї або декількох робіт виставки, у якому беруть участь представник арт-центру та відомий гість, який представляє одну з культурних сфер (література, галереї, телебачення тощо).

Цього разу дискусію поводитиме арт-менеджер PinchukArtCentre Бйорн Гельдхоф. Предметом обговорення стане персональна виставка мексиканського художника Даміана Ортеги "Інструментальний біт", що буде відкрита для огляду PinchukArtCentre до 17 квітня.

Організатор: PinchukArtCentre. Вхід безкоштовний. Місце проведення: вул. Червоноармійська/Басейна, 1/3-2. Час початку: 14:00.

Більше анонсів – завжди на http://platfor.ma/

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.