Ще два села приєдналися до Ірпеня

12 травня 2016, 15:34
Власник сторінки
голова політичної партії «Нові обличчя»
2
391

Козинцівська сільська рада прийняла рішення про добровільне територіальне об’єднання з Ірпенем.

Попередньо у двох селах, які входять до цієї ради, вивчили думку громади: опитали населення. За таке об’єднання висловилися 80% людей.

Минулого року, теж у травні, за територіальне обєднання з Ірпенем проголосувала сільська рада Михайлівки-Рубежівки. То було перше рішення про добровільне територіальне обєднання громад на Київщині.

Тепер до Ірпеня, вслід за Михайлівкою-Рубежівкою, потягнулися села, які межують з нею: Козинці та Діброва. Обидва населені пункти входять до складу Козинцівської сільської ради. Адміністративно вже 90 років належать Бородянському району. Відстань від Козинців до райцентру – 30 кілометрів, а до Ірпеня – 21 км.

Але не кілометри вирішили долю обєднання. Козинці мали змогу вибирати з трьох пропозицій: від Бородянки, Бучі та Ірпеня. За словами сільського голови Володимира Вигінного, остаточне рішення було прийняте після знайомства з нашим містом у березні цього року. Масштабні зміни, що сталися у нас протягом останнього періоду, і стрімкі темпи розвитку інфраструктури стали вирішальними аргументами на користь об’єднання з Ірпенем.

Населення Козинців – близько двох тисяч. Бюджет села сягає 900 тисяч гривень (для порівняння: лише бюджет розвитку Ірпеня на 2016 рік складає понад 100 мільйонів гривень). Основне джерело надходжень до сільського бюджету – єдиний податок. Бізнес розвинутий дуже слабо.

Село має дитячий садок, який відвідують 64 дитини, середню школу, де навчається 40 дітей, клуб, кінотеатр, бібліотеку. Більшість дітей з Козинців їздять до школи в Немішаєве, розташоване за 6 кілометрів. Приміщення Козинцівської школи потребує капітального ремонту і надії щодо вирішення цього питання в селі вже покладають на Ірпінь.

Зараз сільська рада працює над розробкою Генерального плану. Враховуються нові перспективи, що відкриває для сільської громади об’єднання з Ірпенем. Планується розвивати зони відпочинку (тут є три чудових ставки, які наразі перебувають у довгостроковій оренді) і створювати нові робочі місця.

Козинці – один з найдавніших населених пунктів нашого регіону. Його історія сягає аж часів княгині Ольги. За сотні років село пережило багато яскравих і знаменних подій. Переконаний, що після об’єднання з Ірпенем розпочнеться нова, і не менш цікава, історія розвитку Козинецької громади.

Як відомо, громади об’єднуються в рамках децентралізації влади в Україні. Реформа має на меті побудову ефективної системи місцевого самоврядування: створення сильних територіальних громад, обрання відповідальних місцевих рад, роботу професійних виконавчих органів. За таких умов кожен населений пункт – від міста до села – буде мати можливості для розвитку. В Ірпені за рік роботи нашої команди ми довели, що це можливо. Вперше за останні десятиліття у нас одночасно будуються нові дитячі садки, міський стадіон, дороги, амбулаторії, медичний центр. І це лише початок.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: територия,Ірпінь,об’єднання,приірпіння
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.