У РОМНАХ ЦІНА НА ТУРЕЦЬКІ ЦИТРУСОВІ ВПАЛА НА КІЛЬКА ГРИВЕНЬ

11 грудня 2015, 17:39
Власник сторінки
Журналіст, громадський діяч, фотограф
0
132
У РОМНАХ ЦІНА НА ТУРЕЦЬКІ ЦИТРУСОВІ ВПАЛА НА КІЛЬКА ГРИВЕНЬ
фото автора

Через російські санкції, ціни на цитрусові та тепличні овочі з Туреччини в Україні можуть знизитись через збільшення об’єму імпорту цих товарів. Ціни у Ромнах вже поповзли вниз.

- Очікується зниження цін на тепличні огірки, томати, мандарини, інші цитрусові, які йдуть з Туреччини, гранати, виноград, - сказала в ході 12-ї Міжнародної конференції "Овочі та фрукти України-2015. 

Перезавантаження "керівник проекту" АПК-Інформ: овочі та фрукти "Тетяна Гетьман, повідомляє Інтерфакс-Україна. - Зараз турецькі постачальники розвертаються в бік України.

За її словами, Україна є третім ринком за обсягами реалізації турецьких овочів і фруктів після ЄС і Росії.
- Якщо тиждень тому вхідна ціна на турецький мандарин в Україні була приблизно 21 грн за кілограм, на сьогодні вона вже розглядається на рівні 17-18 грн за кілограм, - сказала Гетьман.
Продавці на ринку у Ромнах кажуть, що ціна вже почала падати. З чим це пов’язано вони не знають.
Розтаможка лишилась така сама, - каже продавець цитрусових зі східною зовнішністю та акцентом. – У мене турецькі тільки апельсини та мандарини. Чи впаде ціна ще більше, я не скажу.
Інша продавчиня розповідає, що нещодавно ціна на мандарини була біля 30-ти гривень. Тепер на прилавку значиться інша цифра – 24 гривні. Каже, що мандарини турецькі, але не всі – є ще іспанські. На них ціна вища на одну гривню. Деякі продавці зазначають, що у них ціни й не падали.
Ціни на цитрусові знизились й у супермаркетах. Наприклад, у «Еко-маркеті» здешевіли мандарини. На ціннику значиться країна-постачальник – Туреччина. Продавець-консультант відділу овочів та фруктів розповідає, що знижка через те, що мандаринів завезли велику кількість. У інших топових магазинах сказали, що знижка є, але причину не називають.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: санкции,продукты питания,санкції
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.