В Україні створено рух „Антикорупційний Майдан”

11 грудня 2015, 08:05
Власник сторінки
Журналист, студент, общественный деятель.
0
107
В Україні створено рух „Антикорупційний Майдан”
фото: "Українські новини"

Об’єднання утворено лідерами десяти відомих громадських організацій з метою активізації і залучення потенціалу громадськості до процесу викорінення корупції в Україні.

В агенції „Українські Новини” відбулася прес-конференція лідерів громадянського руху „Антикорупційний Майдан”.

Об’єднання утворено лідерами десяти відомих громадських організацій з метою активізації і залучення потенціалу громадськості до процесу викорінення корупції в Україні. Про це розповіли п’ятеро з очільників руху:

·         Сергій Мельниченко, Голова Правління ВГО "Коаліція учасників Помаранчевої революції";

·         Андрій Хома, Голова Правління ГО „Українська Координаційна Рада”;

·         Cергій Вдоміщук, Президент ГО "Держава Майбутнього";

·         Олександр Дядюк, Голова Правління РГО "Кияни об'єднуємось";

·         Олександр Місюра, Голова Правління КМГО Блок соціального партнерства "Порядок і Достаток".

В ході прес-конференції учасники навели декілька прикладів кричцщих корупційних оборудок, які завдали значних матеріальних збитків Україні. Зокрема, було названо такі цифри: при зовнішньому борзі України трохи менше 127 мільярдів доларів за останні десять років шляхом корупційних оборудок за кордон незаконно вивезено майже 117 мільярдів доларів. Тобто, подолання корупції може усунути потребу у кредитуванні нашої країни іноземними фондами.

Втім, виступаючі неодноразово зазначили, що рух „Антикорупційний Майдан” не має на меті підміняти собою органи слідства та виявляти окремі випадки корупції і встановлювати окремих корупціонерів - головну свою задачу ініціатори руху вбачають у діяльності, спрямованій на виявлення передумов для утворення корупційних схем, моніторинг законодавства, дослідженні існуючих в державі проблем, сприянні в зближенні досі роз’єднаних громадянських ініціатив.

Водночас об’єднання буде ініціювати громадянські акції з вимогою очищення влади від осіб, котрі вже дискредитували себе корупційними діями. Так, у п’ятницю, 11 грудня 2015 року Уряд Арсенія Яценюка після року з часу затвердження програми дій втратить імунітет від відставки. Кабмін має відзвітувати у Верховній Раді за результати своєї роботи, громадськість дасть свою оцінку роботи цього Уряду. Засновники руху „Антикорупційний Майдан” виступили зі спільною заявою про відставку Арсенія Яценюка і Кабінету Міністрів.

Текст Заяви: http://korrespondent.net/url.hnd?url=https://kievsnews.wordpress.com/2015/12/07/statement_civil_society_leaders/

Прес-служба руху „Антикорупційний Майдан”: 050 513-3818; 063-487 3847; 097 289-0630

http://korrespondent.net/url.hnd?url=https://www.facebook.com/events/144596449237827/permalink/145045972526208/

Джерело: http://ukranews.com/news/192266.Press-konferentsiya-liderov-Antikorruptsionnogo-Maydana.uk

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: майдан,корупція,комітет по боротьбі з корупцією,корупція в Україні,боротьба з корупцією,коаліція учасників помаранчевої революції,антикорупційна політика,Евромайдан
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.