Голова облради Сергій Свитко проводить незаконну агітацію

24 жовтня 2015, 13:43
Власник сторінки
2
45
Голова облради Сергій Свитко проводить незаконну агітацію

День тиші для деяких кандидатів нічого не означає

Згідно статті 54 п. 2 Закону України «Про місцеві вибори», передвиборну агітацію  місцеві організації партій, кандидати у депутати від яких зареєстровані в багатомандатному виборчому окрузі, кандидати у депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидати на посаду сільського, селищного, міського голови, старости мають право розпочати свою передвиборну агітацію з дня, наступного за днем прийняття відповідною територіальною виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидатів. Передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування. Ведення передвиборної агітації до початку і після закінчення встановлених у цій статті строків забороняється.

Всупереч цим вимогам, 24 жовтня, після оголошення «дня тиші», мешканці гуртожитку по вул. Сонячна повідомили активістів громадської організаціі та було зафіксовано агітки кандидата у депутати до облради від 76 округу Сергія Свитка (Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина").
Окрім того, у агітаційних матеріалах нинішнього Голови облради Сергія Свитка було порушено ряд статей Закону України про місцеві вибори - не було вказано вихідних даних, а також вони розміщені у не встановленому Законом порядку.

Як передбачає ч.2 статті 56 Закону України про місцеві вибори, друкований агітаційних матеріал повинен містити відомості про замовника та установу, що здійснила друк, його тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск. А розповсюдження друкованих агітаційних матеріалів без зазначених відомостей забороняється.

Також у ч.4 статті 56 Закону України про місцеві вибори зазначено: «Плакати, стенди, листівки та інші друковані агітаційні матеріали (крім матеріалів, що розміщуються на носіях зовнішньої реклами) розміщуються лише у місцях, визначених і обладнаних місцевими органами виконавчої влади чи органами місцевого самоврядування не пізніш як за 45 днів до дня голосування». Як відомо, ні стовпи ліній електропередач, ні стіни житлових будинків, ні, тим більше, вхідні двері комунальних закладів жоден орган виконавчої влади не визначав як місця розміщення агітації.

У ч. 9 статі 60 Закону про місцеві вибори сказано про заборону розміщувати друковану агітацію на приміщеннях органів державної влади та місцевого самоврядування, підприємств державної і комунальної власності, також у місцях, де вони перешкоджають безпеці дорожнього руху. А наступний підпункт цієї ж частини закону забороняє розміщення агітації зовні та всередині громадського транспорту і в приміщеннях та на будівлях метрополітену, вокзалів, портів та аеропортів.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.