Медичні заклади Міжгірщини будуть забезпечені обладнанням та медикаментами

08 жовтня 2015, 20:48
Власник сторінки
0
43
Медичні заклади Міжгірщини будуть забезпечені обладнанням та медикаментами

Першу допомогу уже отримав районний центр медико-санітарної допомоги


На МІжгірщині є 12 амбулаторій, 32 ФАПи та одне відділення загальної практики  для обслуговування жителів Міжгір’я і приписних дільниць. Капітального ремонту з них потребують амбулаторії сіл Ізки та Річка, ФАПи – Завійки, Пилипця та Потоку. Поточного – 6 амбулаторій та 15 ФАПів.. Не завершено ремонт в Лісківці. Відрадно, що днями відкриють ФАП у Запереділлі.

Обладнанням районний центр забезпечений лише на 40%. Хоч у цьому році і забезпечили усі медичні заклади дитячими ростомірами та вагами, не вистачає пульсоксиметрів, спірограм, шпріців і систем, одноразових гінекологічних наборів, онкотестів, не говорячи вже про термограф, мамограф чи ехокардіоскоп.

 Перспектива врегулювання цих проблем була захмарною, поки медицину в районі поки не взяв під свою опіку.

Міжгірський районний центр медико-санітарної допомоги за сприяння Івана Івановича отримав акушерські набори для ФАПів та амбулаторій, хірургічні та набори для надання невідкладної медичної допомоги, одноразової стерильної білизни, перев’язочні матеріали.   

У районі, м’яко кажучи, застарілий парк автомобілів. До прикладу, велика амбулаторія Колочави не має жодної автівки, тож користується послугами швидкої допомоги. У 2013 році колишній голова Міжгірської РДА Василь Щур виділив кошти з бюджету на придбання службового автомобіля. Та його вартість була більшою, ніж сума виділених коштів. Тішить, гроші хоч витратили на медичне обладнання. Купили апарат добового моніторингу тиску та холтер (для діагностики роботи серця).

Медичні заклади Міжгірського району будуть забезпечені необхідним обладнанням та медикаментами. Зобов’язуюсь особисто вирішити питання зі службовим автомобілем й обладнанням. А ще посприяти у виділенні 4 мільйонів гривень для капітального ремонту інфекційного віділення Міжгірської районної лікарні

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: медицина,Закарпаття,новини
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.