Екс-регіонал Роман Аксельрод розпочав рейдерський захват вінницького коледжу

15 липня 2015, 10:07
Власник сторінки
0
357
Екс-регіонал Роман Аксельрод розпочав рейдерський захват вінницького коледжу

Відомий у Вінниці екс-регіонал Роман Аксельрод накинув око на Вінницький будівельний технікум й планує зірвати вступну кампанію, заради приміщень закладу.

Таку думку мають викладачі та директор цього навчального закладу.

Вінницький будівельний технікум, у зв’язку з реогранізацією, з 2013 року знаходиться в підпорядкуванні Київського національного університету будівництва і архітектури (КНУБА).

З тих пір, каже директор технікуму Шатило Вячеслав, у навчальному закладі неспокійно. Була довга документальна тяганина, зокрема акт прийому-передачі, через звільнення працівників ліквідаційної комісії при КНУБІ, був підписаний лише цієї весни.

А одразу ж по підписанню, 26 травня 2015 року, ректор КНУБА оголошує конкурс на заміщення посади директора Вінницького технікуму, хоча у Шатила В. підписаний контракт аж до 2018 року.

До того ж, як свідчать юристи технікуму, оголошення було оформлене не належним чином, так, були скорочені часові рамки до 1 місяця (за Законом «Про освіту» на пошуки кандидата дається мінімум два місяця), а також затребувався не весь, необхідний в таких випадках, пакет документів.

Згодом колективу будівельного технікуму представили новоявленого проректора регіонального розвитку КНУБА, який обирався за «пожежним» принципом цієї ж весни, вінничанина Романа Аксельрода.

 Функції проректора – сприяти розвитку регіональних навчальних закладів. Проректор, по ідеї, має знаходитись географічно в Києві в національному університеті будівництва і архітектури і звідти вже здійснювати свою діяльність.

Але Роман Борисович, з його слів, настільки любить Вінницю, що готовий пожертвувати київським комфортом заради рідної вотчини.

Відтак, він почав облаштовувати собі комфорт у Вінницькому будівельному технікумі: обрав собі кабінет під майбутній офіс, а так як там йому видалось замало місця, - він вирішив пробити стіни у сусідніх двох аби свій кабінет розширити й облаштувати заодно ще куточок для свого секретаря.

Відтак, дякуючи Аксельроду, без кабінетів залишилось три заступника директора Вінницького будівельного коледжу Шатила Вячеслава.

До поки ж на повну йде ремонт, пан Аксельрод окупував ще й кабінет заступника директора з навчально-виробничої практики Михайловського Бориса.

Останній був змушений певний час ділити робоче місце з секретарем директора, згодом він пішов у вимушену відпустку.

Відправити на відпочинок Аксельрод намагався і самого директора, однак той почав протестувати і вимагати документів від нового «смотрящого», які б дозволяли йому керувати фінансово-господарською діяльністю  та втручатися у внутрішню структуру навчального закладу.

До того ж Шатило Вячеслав дивується «повноваженням» Аксельрода Романа, адже відповідної профільної освіти, наукового ступеню, вченого звання у нього немає. Мало того, пан Аксельрод жодного дня не працював в освіті.

Та, на подібні вимоги Аксельрод не реагує і мимоволі натякає директору: або спокійно іди на пенсію або підеш туди зі скандалом.

І поки законний директор впирається, Аксельрод вже впроваджує в життя свої обіцянки: навчальний заклад по-тихеньку атакує місцева преса із висмоктаними з пальця, звинуваченнями аби очорнити технікум, а разом з ним і самого директора, в очах майбутніх абітурієнтів.

Двовладдя, в якому сьогодні перебуває не лише викладацький колектив, а й увесь навчальний заклад, відлякує майбутніх студентів.

Працівники коледжу впевнені, вступна кампанія зривається навмисно, адже саме приміщення навчального закладу – ласий шматок дорого вартісної нерухомості в центрі міста.

А «смотрящий» Аксельрод все робить для того аби цей шматок дістався йому.

Виникає логічне питання: куди дивляться правоохороні органи та місцева влада, дозволяючи в себе під носом проводити рейдерські атаки екс-регіоналу Роману Аксельроду?

Далі буде…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.