Чи варто довіряти полякам?

04 травня 2015, 18:13
Власник сторінки
історик
0
277

Польскі "друзі" проти визнання бійців ОУН-УПА борцями за незалежність України

Нещодавно Верховна Рада України нарешті прийняла історичне рішення, якого з нетерпінням очікували мільйони українців.

Вояки ОУН-УПА, які в буремні роки Другої світової відстоювали незалежність України від німецького та москальского іга визнані борцями за незалежність.

Весь український народ стоячи плескав нашим справжнім героям…

Але, деякі наші «союзники», зокрема у польському генеральному штабі, були не раді такому рішенню українського парламенту.

Польський генерал Вальдемар Скшипчак в інтервю виданню «Gazeta Prawna»сказав:

«Я зрозумів, що Україна не переймається польським народом. Я кажу, про те, що сталося на Волині – знищення 100 тисяч поляків бійцями УПА.»

«Бійці УПА вбили мого дядька, вони прибили його до дверей сараю цвяхами, він помирав три дні. Їх жорстокість – за межами людської уяви. Навіть в Німеччині не придумали нічого подібного тому, що деякі українці випробовували на поляках. Вони рубали людей сокирами.»

«Цікаво, на основі чого Президент Порошенко будує Україну?Кривавий націоналізм? Це лякає. Українці повинні відмовитися від націоналізму,адже співпраця с Польщею може припинитися».

Хотілося б нагадати генералу Скшипчаку, що поляки теж мають своїх націоналістів, які проводять свої мітинги і вигукують досить образливі для українців лозунги. Наприклад у Варшаві в минулому році, акція «Хохляку на гілляку». Саме тоді польські націоналісти вимагали повернути їм українське місто Львів…

Хіба польський генерал не хоче цього помітити?

А чи не хоче польський генерал згадати як нині деякі поляки ставляться до українців? Ось відео про випадок в міському транспорті.

А чи не хоче польський генерал згадати історію? Згадати як польське панування на Україні в XV-XVII столітті призвело до найвеличнішого народного повстання у всій Європі під супроводом Богдана Хмельницького.

Вважаю, що українці саме тоді стали нацією. І може, саме тоді жорстокість поляків призвела до того, що Україна на століття потрапила до москальского іга.

Чи не відчуває польський генерал Скшипчак провини за це?

Особисто я, вважаю, що таким союзникам не варто довіряти. Бо сьогодні вони з нами, а завтра зрадять нас, та продадуть за три копійки.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: ОУН-УПА,Львів,Польща,Україна,націоналісти,незалежність
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.