Наступною буде спроба захоплення Маріуполя.

21 лютого 2015, 20:41
Власник сторінки
громадянин
0
116

Мінські домовленості тільки відволікають увагу, за їх ширмою Путін концентрується на ударі по Маріуполю.

Маріуполь є найбільш привабливою ціллю російського агресора. І наступним напрямком боїв буде Маріуполь. Чому? – через наявність металургійної промисловості. Тема, що часто звучить – коридор в Крим, насправді мало повинна хвилювати Путіна. Йому немає діла до проблем кримчан, чи тієї частини росіян, що їде відпочивати в Крим. Основна задача – економічна війна проти України. А Маріуполь – достойна ціль в цій війні.

Металургія давала біля чверті доходів українського експорту в 2013 році. Зараз експорт металургії в валютному виразі зменшився практично вдвічі – відповідно українська економіка відчуває посилення кризових явищ. Адже однією з причин погіршення стану української валюти є дисбаланс на ринку валюти – експорт зменшив надходження в Україну, а імпорт продовжує потребувати валюти для постачання товарів в Україну (наприклад, бензину). Як наслідок виникає незадоволений попит, що призводить до постійного спекулятивного росту курсу.

Донецький, Макіївський та Алчевський металургійні підприємства – під контролем терористів. Також Алчевський коксохім і основна частина шахт, що видобували вугілля для виготовлення коксу. Залишаються Дніпродзержинськ, Запоріжжя, Кривий Ріг та Маріуполь. Маріуполь найзручніша та найдоступніша ціль, крім того, він давав практично третю частину всієї української сталі. Зупинивши маріупольські металургійні підприємства, Путін нанесе чергові дуже відчутні втрати економіці України.

Удар по Маріуполю, зупинка роботи металургійних гігантів ще більше погіршить українські економічні проблеми. Адже недаром диверсанти проводять підриви залізничних мостів, що забезпечують перевезення сировини і продукції маріупольських металургійних комбінатів. До речі, на мою думку, затяті бої терористів за донецький аеропорт також пояснюються тим, що це дало їм можливість зупинити Авдієвський коксохім, що знаходиться буквально поруч аеропорта. Він тепер постійно перебуває під постійним вогневим контролем російських терористів і не може забезпечувати коксом металургійні підприємства.

Перемир’я, Мінські угоди, як показує досвід,  не зупинять Путіна, російські геббельси знайдуть пояснення. А в цілому все буде робитись під тим же лозунгом «развели как котят». Путін вважає себе вищим за будь-які домовленості. Він уявляє себе світовим гегемоном. Його не зупинять конкретні досягнення, його мета – необмежене розширення своєї влади. Це людина типу Македонського, Наполеона, Гітлера. Перефразуючи відомий афоризм: для них ціль – ніщо, завоювання – все! Але зверніть увагу, ніхто з них не покращив долю своєї країни, Македонія не стала імперією, Франція, втративши в походах кращих своїх синів, залишилась в тих же кордонах, а Німеччина взагалі була повністю окупована і розділена. Тому можна зробити висновок – Путін нічого хорошого не прагне для Росії, а скоріш за все Росії доведеться тяжко розплачуватись за неадекватні забаганки Путіна.

З іншого боку, Президент Порошенко, схоже, сильно захопився тим, щоб демонструвати світу віроломства росіян. Я думаю, політики світу і так побачили достатньо. Тим, хто порушив слово все одно більше не вірять. Немає потреби ще і ще раз перевіряти брехуна на те, чи не скаже він раптом правду. Тому що такі перевірки оплачуються кров’ю наших воїнів, розчаруванням населення, розрухою економіки.

Тому виконання вимог Мінських домовленостей можливе тільки при умові виконання їх іншою стороною. Тут краще проявити подвоєну обережність, аніж відвести озброєння і попасти під удар. Основне – захистити Маріуполь, а не просто дотримуватись букви Мінських домовленостей.

 

Микола Горбачук
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: металлургия,економіка,війна,Маріуполь
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.