Робіть ставки, панове!

24 травня 2014, 20:39
Власник сторінки
0
43

Президентські вибори 2014. Що чекає на нас далі?

Менше доби залишилось до таких довгоочікуваних  виборів Президента України. Вже зовсім скоро усім нам доведеться робити вибір, що, сподіваймося, дійсно змінить наше майбутнє на краще, а якщо і ні, то пасивним до цієї події бути все одно програшно, бо хто, якщо не ти. Тому йти на вибори треба обов’язково, проте більш важливо обирати з головою, враховуючи всі «за» і «проти».

Майже місяць український інформаційний простір потопає у величезних об’ємах рекламної кампанії в підтримку кандидатів у Президенти. Тож надивилися ми на цих «красенів» вдосталь. А от впевнитися у вартості їхніх красномовних балачок нам допомогли ефіри «Національних дебатів», трансльовані на «Першому національному». Девізом стала фраза «Дізнайся, кого обираєш». І дійсно, багатьох представлених кандидатів, чиї прізвища чула вперше, вдалося хоча б побачити і скупо оцінити, зважаючи на відсутність відомого минулого. Тим часом персони, що вже стали героями блакитних екранів, намагалися урізноманітнити свій усталений образ завченими фразочками або навіть здивувати глибокими аргументативними відповідями. Хто на що гаразд, мовляв.

Атмосфера в студії загалом не здивувала нічим особливим: одноманітні заставки, глядачі із серйозними виразами облич. Проте марно вимагати чогось більшого, адже це не шоу, мета котрого розважити вас після важкого робочого дня. Це аналітична програма, в основі якої лежить завдання зробити вибір Президента для кожного українця більш усвідомленим та зрозумілим. А вдалося чи ні, перевіримо зовсім незабаром. Виникли проблеми з іншою стороною-учасником дебатів, а саме – з кандидатами, які часто перебільшували наданий їм час для монологу, а отже, забирали його у своїх опонентів, відхилялися від відповідей, вдаючи, що цього не розуміють, простіше – «лили воду». Будь у мене повноваження, я б посадила кандидатів на електричні стільці та застосовувала їхні основні функції при кожному ходінні околяса. Але оскільки цього не передбачують гуманістичні засади демократичних держав, доцільніше було б просто вимикати мікрофони, таким чином демонструючи вимогливість до виконання передбачених правил.  

Наразі в Брюсселі також проводяться вибори, проте спрямовані вони на обрання Президента Єврокомісії, і, проводячи порівняльну  паралель, варто зазначити, що на дебатах, присвячених їм, була відсутня проблема з перебільшенням часу на відповідь. Кандидати намагалися відповідати лаконічно, хоча іноді також починали занадто красномовити та відходили від теми розмови.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.