Вищий адміністративний суд України має визнати протиправним засідання парламенту

05 квітня 2013, 08:48
Власник сторінки
Народний депутат України
0
2198

Відповідний позов я сьогодні вже подав.

Сьогодні, 5 квітня 2013 року я як народний депутат України подав до Вищого адміністративного суду України позов про визнання протиправними дій Верховної Ради України щодо проведення пленарного засідання 4 квітня в іншому приміщенні, аніж будинок парламенту за адресою: вул. Грушевського, 5.

Стаття 2 Регламенту ВРУ допускає проведення засідання в іншому приміщенні, але рішення про це має прийматись самим парламентом і бути оформлено відповідним актом – постановою. Натомість за словами Голови ВРУ В.Рибака, рішення щодо проведення пленарного засідання у приміщенні комітетів ВРУ на Банковій було ухвалено не парламентом, а «зборами депутатів» за участю депутатів фракцій ПР, КПУ та деяких позафракційних. Відтак, ніким не уповноважений суб’єкт – «збори депутатів» перебрали на себе ті повноваження, які віднесені до компетенції ВРУ. За подібним підходом можна провести засідання парламенту будь-де, навіть не обов’язково в Україні, та ухвалити будь-яке рішення. Таким чином, є ознаки узурпації влади.

Діями парламенту мене було позбавлено можливості реалізовувати своє право, як народного депутата, що встановлено та гарантовано Конституцією та Законом «Про статус народного депутата України», а також позбавлено можливості виконувати свої обов’язки депутата. Більш того, на цьому засіданні ВРУ ухвалювала юридично значимі рішення – приймала закони. Відтак, суд має визнати дії ВРУ протиправними.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: парламент
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.