Стихійне звалище побутових відходів діє у Димері на Київщині

24 серпня 2013, 11:06
Власник сторінки
Екологія, комуналка, природопорушення
0
316
Стихійне звалище побутових відходів  діє у Димері на Київщині

"Приватна територія! Забирайтеся геть! Чи хочете неприємностей?!"

Екоблог «Страна победившего Чернобыля» отримав тривожний сигнал. Несанкціоноване, тобто стихійне, звалище побутових відходів діє у Димері, що на Київщині. Їдучи до Димера, я зафіксував сміттєвоз, номерний знак АІ 1282 АЕ. Він прямував на смітник, де за кілька хвилин, відвантажив сміття.

Потрапивши на звалище, я не побачив жодної таблички. Зі слів присутнього тут робітника я дізнався, що звалище ніби належить підприємству «ЕКОБІОПОЛ».

Раптом пролунав вигук жіночки у спецодязі: «Тут приватна територія! Забирайтеся! Чи хочете неприємностей?» Щопрапвда сувора пані не побажала назватися.

Натомість мешканці смт Димер не були прихильні до стихійного смітника, бо димерцям від того звалища тхне, їздять, як правило, вночі багатотонні сміттєвози. Активне вивезення цього року триває вже близько 3-х місяців. А от минулого року звалище горіло. Тож протягом 3-х діб жителі Димера дихали тим димом. За словами, Олександра, єдина пожежна машина швидко поламалася.

«Сміття везуть, переважно вночі, тож ми не можемо нормально виспатися», - продовжує Олександр Несін. Його підтримує сусідка пані Биховченко. Вони розповіли, що попервах обіцяли побудувати завод, де здійснювалася б утилізація відходів з дотриманням екологічних норм, натомість «маємо стихійний смітник», який підтруює мешканців Димера і навколишні грунти.

Димерці одностайні: якщо б їхній протест підтримали нардепи, то стихійне звалище побутових відходів у Димері можна було б нарешті закрити.

 

Георгій Чорнобильський, екоблогер

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.