Зміна газових відносин з Росією в переддень Асоціації Україна-ЄС

02 травня 2013, 13:10
Власник сторінки
0
320

Концепція ініціативи України на круглому столі в Брюсселі з газових питань

 "Газпром" и влада Росії були запрошені в Брюссель для участі в круглому столі з питань газового ринку України і Європи, що відбудеться 3 травняч ц.р. Але запрошення Москва  проігнорувала. „ Ми не бачили ні однієї офіційної відповіді від „Газпрому”,  -  сказав в   ексклюзивному інтерв’ю агентству "Інтерфакс - Україна"  Європейский комісар  з питань енергетики Гюнтер Оттінгер.

 

  Як кажуть – не буває худа без добра. І саме цей момент я вважав би найсприятливішою  умовою перетворити газовий конфлікт з Росією на мирну вигоду для України.

Якби Янукович був державотворцем, то він задовольнив би всі вимоги ЄС для того, щоб акт про асоціацію України в ЄС був підписаний в заплановані терміни - восени. Після згаданих змін в політичному оформлені Європи і України, ЄС і Україна могли б змінити точку закупівлі газу в Росії. А саме - не на західному, а на східному кордоні України. І тоді  Європа, а не Росія оплачували б транзит російського  газу територією України і його зберігання в українських газосховищах. З Європою ми,   як її асоційований член, порозумілися б . Тому, якщо і створювати газовий консорціум, то лише з Європою. Росія буде в ньому просто зайвою... І наші конфлікти з Росією в газовому питанні легко  зійшли б нанівець - один раз і назавжди . Якщо українська влада візьме такий курс, то він виявиться ефективним як з економічного, так і з політичного ракурсів. Тому ігнорування  Росією  участі в круглому столі з питань газового ринку України і Європи, що відбудеться  3 травня  в Брюсселі фантастично полегшує вирішення згаданих проблем  саме в двохсторонньому форматі Україна - ЄС! А Україна, завтра  3-го травня ц.р. на круглому столі в Брюсселі, мала б виступити саме з такою ініціативою.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.